Logo
Одштампајте ову страницу

На Златару почела градња зип лајна, једног од најдужих у Србији

Оцените овај чланак
(1 Глас)

ZIPНа Златару је почела изградња зип лајна чија почетна станица је код Рехабилитационог центра Златар, а завршна ће бити у засеоку Трипковићи, наводи се на сајту ТО Златар.

 

“Биће то један од највећих зип лајн система у Србији, 620 метара ће бити одлазна сајла, а 350 метара повратна до цркве Христовог рођења. Планирамо да га отворимо средином јула или за Златар фест, који ће се одржати од 25. до 28. Јула”, изјавио је директор ТО Златар Бранко Пуцаревић.

 

Он је навео да изградњу зип лајна са 5 милиона динара финансирају Министарство трговине, туризма и телекомуникација у партнерству са општином Нова Варош и ТО Златар, али да, такође, финансирају још неколико пројеката на тој планини.

 

“Радимо и пешачку стазу у дужини од око два километра којом ће бити повезана Нова Варош са туристичком зоном Златара, као и дечје игралиште. За оба пројекта се издваја по 3 милиона динара. Радиће се и стадион за висинске припреме који ће коштати 30 милиона динара”, навео је Пуцаревић.

 

Извор: Е капија/Туристички свет


Последњи пут измењено уторак, 02 јул 2019 11:49
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015