Logo
Одштампајте ову страницу

Камен у архитектури и уметности

Оцените овај чланак
(1 Глас)

kamennndnndnfkdfШеста међународна изложба „Камен у архитектури и уметности" у Галерији РТС-а окупила је уметнике из земље и иностранства који своја уметничка дела стварају у камену и као таква је јединствена у Србији и у региону. Изложба је тематски подељена у три области: архитектура и дизајн у камену, скулптура у камену и мозаик у камену са једним циљем- промовисање камена као најстаријег и најважнијег материјала чија улога остаје непревазиђена без обзира на стално појављивање и експериментисање са новим материјалима.

 

На отварању изложбе у четвртак, 1. августа у 19 часова говориће: Данијела Пурешевић, одговорни уредник Редакције за културу и уметност РТС-а, историчар уметности Душан Миловановић и Зоран Ђајић, председник Удружења Камена колонија, док ће студенти професора Ивана Кљајића изводити музику на каменим инструментима, скулптурама.

 

За учешће на изложби се пријавило преко 120 аутора са 150 радова, а Уметнички савет је за излагање одабрао 120 радова од 90 аутора из Србије, Црне Горе, Хрватске, Италије, Шпаније, Кине, Јапана и Перуа.

 

На OВОМ линку прочитајте више о изложби.

 

Извор: Кућа добрих вести

 

 


Последњи пут измењено понедељак, 05 август 2019 14:15
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015