Logo
Одштампајте ову страницу

"Нови Сад – Танго град" од 15. до 18. августа

Оцените овај чланак
(2 гласова)

tangosititШести међународни Фестивал "Нови Сад – танго град" одржаће се, од 15. до 18. августа у Новом Саду, у организацији Удружења "Тодо Танго". Ове године, у четири фестивалска дана, на шест локација, биће одржано чак 13 различитих догађаја. РТВ је медијски спонзор фестивала.

 

Иако су поједини фестивалски догађаји намењени искључиво "тангеросима", у танго музици и плесу моћи ће да уживају и остали љубитељи аргентинске уметности и културе, а сви догађаји отворени за јавност су бесплатни.

 

У четвртак 15. августа, у Галерији матице Српске биће одржан ‘Sci Tango’, јединствен догађај у коме се говори о споју науке и плеса. Овога пута, путем интернета директно из Атланте, предавање на тему "Танго уметност у модерној медицинској терапији" одржаће Проф. др Медлин Хекни (Madeleine E. Hackney) са Медицинског факултета Универизитета ‘Emory’ у Атланти (САД). Овај догађај почиње у 18 часова.

Круна фестивала је свакако концерт у Католичкој порти који ће се одржати у петак 16. августа са почетком у 19 часова. На концерту ће наступити светски познати "Белтанго квинтет", који ове године обележава 20 година постојања, а Нови Сад има ту част да буде једна од станица на њиховој европској турнеји којом обележавају велики јубилеј. Њима ће се на бини придружити аргентински танго мастроси Наталија Лавандеира и Роберто Реис, чије су бравуре имали част да виде љубитељи танго плеса од Буенос Аиреса, преко Карнеги хола, холивудске сцене до лондонског Ковент гардена и Москве. Овај концерт, уз подршку спонзора, Новосађанима заједно поклањају Удружење "Тодо Танго" и Фондација "ЕПК2021".

 

У недељу 18. августа, са почетком у 21 час, на тераси Петроварадинске тврђаве (башта ресторана "Осам тамбураша") биће одржано плесно вече под називом "Загрли небо". Тим догађајем, под ведрим небом уз поглед на Дунав и Нови Сад, шести међународни фестивал Нови Сад Танго град ће бити и званично затворен.

 

Одржавање овогодишњег фестивала помогли су Покрајински секретаријат за привреду и туризам, Покрајински секретаријат за културу, Управа за Културу Новог Сада, Фондација ЕПК2021, ОПЕНС, Галерија Матице српске, Студентски центар Нови Сад, као и бројни спонзори.

 

Извор: РТВ

                                                                                                               


Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015