Logo
Одштампајте ову страницу

Млади лекар за "џ" ради преглед на који се чека месецима

Оцените овај чланак
(2 гласова)

facebukkjjjjjПлаћамо здравствено осигурање, а онда поред тога траже да додатно платимо неки преглед и анализу.

 

Због овог апсурда српског здравства луде многи пацијенти, а сада је прекипело и једном лекару.

 

Млади доктор из Бача Зоран Новаковић (32) запалио је друштвене мреже након што је објавио да ће доплер ултразвук крвних судова, који се иначе наплаћује и на који се чека просечно око два месеца, радити бесплатно свакоме коме треба.

 

“Поштовани грађани општине Бач, за вас сам ту и даље да радим бесплатно доплер ултразвук крвних судова. Коме год треба ту сам и нека се јави. Упркос свим претњама појединаца, ја мислим да људи који немају новца имају право на бесплатне прегледе и треба свима помоћи, због тога лекари и постоје. Наравно ако треба и у другим општинама слободно зовите”, написао је он.

 

На питања Телеграфа јутрос није имао времена да одговара јер, како нам је објаснио, жури на операцију. Само је кратко прокоментарисао.

 

“Ја сам човек из народа и увек уз радничку класу”.

 

Зоран је у видео снимку навео да су лекари дужни да помажу људима без икакве надокнаде, јер већ примају своје плате.

 

“Ко жели додатну зараду, он се бави приватним послом. Увек сам био поборник помоћи људима, нарочито онима који су социјално угрожени. Све што сам у стању да помогнем, било медицински или емотивно, да будем раме за плакање, ту сам. Нико и ништа ме неће зауставити јер ја сам у служби људи, пацијената. Сви имају права на бесплатну здравствену заштиту. Здравље је нешто што нема цену и мора бити бесплатно”, закључио је он.

 

Извор: Телеграф


Последњи пут измењено четвртак, 08 август 2019 13:09
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015