Logo
Одштампајте ову страницу

Концерт у Скупштини Града Београда

Оцените овај чланак
(1 Глас)

decacisvirajuKонцерт полазника међународне мајсторске радионице камерне музике „Colluvio 2019“ биће одржан у уторак, 20. августа од 20 часова у Свечаној сали Скупштине Града Београда.

 

Наступиће једанаест одабраних талентованих младих музичара из Мађарске, Велике Британије, Малезије, Аустралије, Србије, Украјине, Русије, Пољске и Хрватске.

 

Они су десет дана (од 29. јула до 8. августа) били у Аустрији, радећи на захтевном програму камерне музике под уметничким вођством Јурија Кота (Украјина), проф. клавира Факултета музичке уметности у Кијеву, Оливере Милић-Хиршер (Србија), виолинисткиње и професорке виолине у Школи за музичке таленте у Ћуприји и Мајнхарда Холера (Аустрија), виолончелисте и проф. виолончела у Минхену.

 

После завршетка радионица, кренули су на турнеју која их води кроз Аустрију, Немачку, Мађарску, Украјину и Србију.

 

На девет концерата у различитим градовима, задатак им је да публици демонстрирају своје музичко умеће, али и да покажу како се кроз музику стварају пријатељства.

 

Као и претходних година, турнеју ће завршити овим концертом у Београду, у организацији Културног центра Београда.

 

На програму су дела Шумана, Менделсон-Бартолдија и Вајнберга.

 

Улаз на концерт је слободан.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 17 август 2019 22:02
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015