Кућа Добрих Вести

Login

Концертом младих виртуоза биће свечано отворен парк Војводе Вука

Оцените овај чланак
(3 гласова)

venaccccccКонцертом младих виртуоза, талентоване деце града Београда, у недељу, 1. септембра, у 18 часова биће свечано отворен реконструисан парк Војводе Вука на Топличином венцу, који ће постати плато за музичке таленте, најавио је градски урбаниста Марко Стојчић.

 

„Тај простор смо управо уредили тако да млади могу ту да показују шта знају, било која област да је у питању – музика, култура, спорт, као и да сви грађани Београда уживају у томе. Нама је идеја да се на том платоу убудуће редовно одржавају концерти, тако да нас наредна два месеца очекују три културна догађаја, али то ће зависити и од временске прогнозе”, рекао је Стојчић и позвао све Београђане да дођу у суботу на овај концерт.

 

Он је истакао да је у току завршница радова на четири велика градилишта у Београду.

 

„Када је реч о Топличином венцу, у току су завршни радови у деловима где ће се одвијати саобраћај, поставља се коцка и завршавају тротоари. Исто тако завршава се озелењавање парка Војводе Вука, као и сређивање платоа. У недељу се пушта саобраћај у делу који је остао проходан за саобраћај, док је у пешачку зону претворен део Улице Вука Караџића у зони парка Војводе Вука”, прецизирао је Стојчић.  

 

Уређење парка Војводе Вука, између улица Топличин венац, Вука Караџића, Цара Лазара и Царице Милице, подразумевало је комплетну обнову свих стаза, платоа, степеништа, дечјег игралишта, зелене површине и обухватило је површину од 3.800 квадратних метара. Нови елемент у парку је летња позорница у склопу централног платоа.

 

Извор: Beograd.rs


Последњи пут измењено среда, 28 август 2019 12:36

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија