Кућа Добрих Вести

Login

Министар Алиса Марић честитала куглашима

Оцените овај чланак
(0 гласова)

ponjavicernjesizavarkotepsasantocukvasБЕОГРАД - Алиса Марић, министар омладине и спорта Србије честитала је Куглашком савезу Србије на огромном успеху и освајању осам медаља и титуле најбоље нације четвртог појединачног Шампионата света у Лесном у Пољској.

У честитци се каже:

Драги куглаши,

Честитам вам на великом успеху, освајању осам меадља на Првенству света у Лесном, чиме сте пронели славу наше земље и спорта у свету.

Желим Вам све најбље у даљем животу и раду.

На Првенству света у Лесном до 22. до 27. октобра, првак света и светски рекордер у комбинацији (најкомплетнији играч шампионата, сабира се најбољи резултат из поједначног – класик и појединачног - спринт) је постао Вилмош Заварко 953 чуња (727 поједначно и 226 спринт) који се окитио и бронзом у поједначној - класик конкуренцији и бронзом у дисциплини поједначно - спринт, три сребрне медаље припале су Роберту Ерњешију –појединачно спринт, појединачно класик и поједначно – за комбинацију, сребром се окитила и Ливиа Санто у поједначном делу – класик а Даниел Тепша бронзом у поејдначном делу – спринт. Ранији светски рекорд у комбинацији износио је 898 чуњева.

Са укупно осам трофеја, једно злато, четири сребра и три бронзе Србија је најуспешнија нација на Шампионату света, испред Хрватске и Мађарске. Са по три медаље, Заварко и Ерњеши су и најтрофејнији играчи првенства.

По броју медаља Хрватска је прва са четири трофеја (3 – 0 – 1), испред Србије са 8 (1- 4 - 3) и Мађарске са три (1 – 1 – 1).


Последњи пут измењено понедељак, 29 октобар 2012 16:17
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија