Logo
Одштампајте ову страницу

Балашевић у Крагујевцу

Оцените овај чланак
(1 Глас)

balasevicccccПосле осам година паузе легендарни кантаутор Ђорђе Балашевић одржаће концерт у Крагујевцу 15. новембра, са почетком у 20 часова у "СББ хали Језеро".

 

Претходни сусрет са Крагујевчанима био је на Ђолетовом 'Календару мог детињства' уз клавирску пратњу, а овај пут ће са великим пратећим бендом, познатим и као Уједињени Мангупи, наступити у крагујевачкој хали.

 

"Они који су ме заволели по музичкој линији, знају штошта о мени. Они који ме до сад нису заволели, и неће, бојим се…", рекао је једном Ђоле.

 

Овај пут за Шумадинце који воле Панонског Морнара место окупљања је 15. новембра "СББ хала Језеро". У Крагујевцу се пружа изузетна прилика да чују уживо Ђорђа Балашевића и сви они који живећи у неком другом граду за то немају могућност.

 

Улазнице су у продаји: партер 1.500, трибине 1.800 динара, док је ВИП РАСПРОДАТ. Продаја иде преко мреже и продајних места www.tickets.rs, а у Крагујевцу на билетарници Дома самоуправљача, као и Da Gama Travel-u и Music Store-u.

 

Ђоле о себи:

 

Пријатељи ме углавном зову Ђоле…Непријатељи ме не зову. Али не зовем ни ја њих. Па ко дуже издржи…

 

Рођен сам 1953. године (Бик) у Новом Саду, у граду кроз који протиче Дунав. У Европи формално. Ишао сам у гимназију, али нисам матурирао. Студирао сам географију, али нисам дипломирао. Све у свему није баш сјајно, али је ипак корисније него да сам у међувремену докторирао марксизам, као неки моји амбициознији вршњаци. Војну обавезу сам регулисао, у целости, нисам осуђиван, ни кривично гоњен, и нисам био члан Савеза комуниста.

 

Носилац сам највећих друштвених признања, од којих немам ни најмање личне користи.

 

Убрајају ме у првих пет кантаутора у нашим земљама, али у нашим земљама има таман толико кантаутора да, како год окренеш, мораш бити међу првих, и јединих пет.

 

Професионалних успеха имао сам, хвала на питању, а један од тих, на самом домаку историје, је и Последња југословенска турнеја у мају 1990. Последња југословенска, не моја…

 

Извор: Кућа добрих вести


Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015