Logo
Одштампајте ову страницу

Kонцерт посвећен најлепшим италијанским аријама у Мадлениануму

Оцените овај чланак
(2 гласова)

MasimosestiniСвечани концерт посвећен најлепшим италијанским аријама и дуетима одржаће се под диригентском палицом маестра Алберта Веронезија у понедељак, 21. октобра, у 19:30 у Опери и театру Мадленианум, у оквиру међународне Недеље италијанског језика - „Италијански на сцени“.

 

Ове године навршава се 140 година од утемељења дипломатских односа између Италије и Србије, као и десет година од успостављања стратешког партнерства између Рима и Београда. Амбасада Италије у Београду, Италијански институт за културу и Опера и театар Мадленианум организују овај изузетан уметнички догађај, желећи да публици Београда поклоне најлепше италијанске арије и дуете, у извођењу врхунских италијанских уметника: Доната Д’Анунцио Ломбарди, сопран и Анђело Фјоре, тенор, као и српских уметника, Бранислава Подрумац, сопран и Никола Мијаиловић, баритон, а диригује један од најангажованијих италијанских маестра, диригент Алберто Веронези.

 

Улазнице за овај јединствен концерт могу се набавити по ценама од 1300, 1500 и 1700 динара на благајнама Мадленианум, Главна 32 и у Музеју Цептер, Кнез Михаилова 42, као и онлајн путем сајта madlenianum.rs.

 

Недеља италијанског језика у свету је манифестација коју сваке године у октобру месецу дипломатска мрежа Италије и мрежа италијанских института за културу обележава богатим културним програмом чији фокус је на ширењу италијанског језика. XИX издање Недеље италијанског језика у свету, која ће бити одржана од 21. до 27. октобра 2019. године, бави се темом „Италијански на сцени“ која представља нит водиљу за организацију бројних активности које се истовремено организују у целом свету. У оквиру овогодишњег издања Недеље италијанског језика, Италијански институт за културу у Београду, поред свечаног концерта, представља следеће догађаје:

 

-         Представљање књиге „Малапарте. Животи и легенде“ у присуству аутора Мауриција Сере у понедељак, 21. октобра, у 17:00 у оквиру 64. издања Међународног сајма књига у Београду;

 

-         Позоришна представа ученика Треће београдске гимназије у среду, 23. октобра, у 20:00 у Италијанском институту за културу у Београду;

 

-         Предавање проф. Марија Канеле, уредника речника „Зингарелли“, у четвртак, 24. октобра, у 12:00 на Катедри за италијанистику Филолошког факултета Универзитета у Београду.

 

-         Позоришна представа „Леонардо Да Винчи. Скривено дело“ Микелеа Сантерама, у среду, 30. октобра, у 20:30 у Позоришту младих у Новом Саду;

 

Поред тога, биће покренуто и онлајн такмичење „Италијански на сцени“ на друштвеним мрежама Италијанског института за културу у Београду.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 09 октобар 2019 11:38
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015