Logo
Одштампајте ову страницу

Концерт "Зоран пева Арсена" 15. новембра у Комбанк дворани

Оцените овај чланак
(1 Глас)

zoranarsenaaaaaaОве јесени Комбанк Дворана биће богатија за још један концерт великана. Словеначки певач и текстописац Зоран Предин представиће се пред београдском публиком концертом „Зоран пева Арсена“ који ће бити одржан 15. новембра у Комбанк Дворани.

 

Уз њега ће заблистати Дамир Кук и "Ђанго Груп", а гост ће бити Матија Дедић.

 

Предин ће Београд посетити у склопу регионалне турнеје, након изласка 40 студијског издања „Зоран пева Арсена“ у години у којој истовременон слави 40 година своје успешне каријере. Након промоције новог албума и нове књиге „Главом кроз зид“, као и гала концерта у концертној дворани Ватрослава Лисинског, Предин ће наступити и пред београдском публиком.

 

Зоран Предин је у протекле четири деценије сарађивао са бројним музичарима и опробао се у разним правцима, писао музику за позоришне представе и филмове и наступао по целом свету. Како каже уочи своје турнеје : „Најбоље тек долази.“

 

За албум „Зоран пева Арсена“, Предин је као Арсенов пријатељ, колега и сродна поетска душа из његовог шароликог опуса одабрао 12 песама од којих су две већ представљене као синглови: „Кућа поред мора“ и „Памтим само сретне дане“. Ово изванредно дело настало је у сарадњи са Дамиром Кукурузовићем и пратећим бендом „Ђанго Груп“.

 

Стручна јавност албум оцењује као спој јединствених, врхунских интерпретација Дедићевих класика, које „уз унесене посебне емоције, наглашавају стара, али додају и нека нова значења. Словенски кантаутор који је с преминулим Дедићем делио судбину „песниковог братића“, смисао за хумор и кантауторску коб у албум је уткао све оно што га је повезивало и ближило Арсену“.

 

Новинске критике албум описују на следећи начин : „Угођај џипси свинга, кантрија и староградског звука у акустичним изведбама пре свега привлачи укусом стварног живота у ком Арсенове песме поново добијају животна, природна и изворна значења, која су многи заборавили слушајући их као евергрин“.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 15 октобар 2019 19:42
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015