Logo
Одштампајте ову страницу

Панчевачки џез фестивал

Оцените овај чланак
(2 гласова)

dzezfestivalkkkkllПанчевачки џез фестивал, који се одржава од 31. октобра до 2. новембра у организацији Културног центра Панчева.

 

Прве фестивалске вечери, у четвртак 31. октобра, од 20 сати у Дворани културног центра, на програму је домаћи састав Драган Ћалина Quartet. У истом простору, од 21.30 наступиће амерички Cross Currents Trio, који чине легендарни музичари, тројица виртуоза на својим инструментима - Dejv Holand, Zakir Husein и Kris Poter. Од 23 сата на програму је и концерт израелског састава Shay Hazan Quintet.

 

Друге вечери, у петак, 1. новембра, од 20 сати наступиће аустријски састав Росиес Киндергартен. Од 21.30 наступиће Марк Гуилиана, звезда савременог џеза, који доноси оригиналан приступ комбиновању традиционалног и електронског звука.

 

Од 23 сата у истом простору наступиће Peter Rozsnyoi Trio из Мађарске.

 

Последње вечери 22. Панчевачког јазз фестивала од 20 сати на програму је српски састав МИНГ Quartet, док ће од 21.30 ветеран америчког џеза Charles Tolliver, у друштву легендарних америчких музичара, (Jesse Davis, Keith Brown, Buster Williams and Lenny White) обележити 50 година свог култног деби албума "Папер Ман".

 

Панчевачки џез фестивал одржава се под покровитељством Града Панчева, Министарства за културу и информисање РС, Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, Амбасаде САД, Италијанског института за културу, Амбасаде Израела, Аустријског културног форума, Амбасаде Мађарске, Биг шопинг центра Панчево и Дунав осигурања.

 

У уторак, 1. октобра, почела је продаја карата за предстојећи Џез фестивал у Панчеву.

 

Првих педесеторо посетилаца који купе комплет карата за сва три дана, по специјалној промотивној цени од 1500 динара, добијају на поклон и лускузно опремљену монографију штампану за двадесетогодишњицу фестивала. Појединачне улазнице такође су у продаји по цени од 600 динара за једно вече.

 

Извор: Кућа добрих вести/ФБ


Последњи пут измењено петак, 18 октобар 2019 11:52
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015