Кућа Добрих Вести

Login

Трибина: Шеровањем до истине

Оцените овај чланак
(1 Глас)

serovanjeeeeeeeТрибина: Шеровањем до истине биће одржана 19. новембра са почетком у 19 часова у Дом омладине.

 

Данас су традиционални медији постали застарели и спори у односну на дигиталне медије. Млађе генерације у Србији готово су потпуно напустиле конвенцијалне медије и посветиле се праћену садржаја на YоуТубе-у и друштвеним мрежама.

 

Тема наше следеће трибине у оквиру циклуса ”Млади и демократија” јесте да разјаснимо који су то разлози због којих се млађа генерација у Србији окренула готово искључиво садржајима на интернету и која је предност дигиталних медија у односу на традиционалне, попут радија, новина и телевизије.

-Зашто млади данас не обраћају више пажње на садржаје које пласирају конвенционални медији?

 

-Када и зашто су YouTube и друштвене мреже готово потпуно замениле конвенционалне медије (радио, телевизију, новине)?

 

-Колико је друшто одговорно за то што су се млади окренули сами себи (млади су морали да створе садржаје сами за себе)?

 

-Зашто у Србији млади немају поверења у традиционалне и конвенционалне медије и да ли је то феномен и у другим државама?

 

-Зашто старије генерације (али и новинари) имају негативан однос према новим дигиталним медијима (страх да их је време прегазило)?

 

Учесници трибине:

 

Марко Мирановић: модератор и уредник трибине, дипломирани политиколог и мастер (политичка теорија, социологија и парламентаризам), новинар и водитељ на Радио Београду 2, главни уредник Impact YouTube канала.

 

Марија Симојловић, студенткиња друге године Факултета за медије и комуникације, на смеру Комуникације и односи с јавношћу. Добитница прве награде на конкурсу Европске федерације новинара и Синдиката новинара Србије на тему “Како до одговорних медија и новинара којима верујемо”.

 

Александар Павковић: уредник, новинар и водитељ Балкан Инфо канала и продукције. Александар је једна од водећих личности наше YouTube сцене и једна од најутицајнијих и најцењенијих новинара на српској YouTube сцени.

 

Марко Јеремић: је студирао Факултет политичких наука у Београду, смер међународни односи. Започео је каријеру на Балкан Инфо каналу. Данас је водитељ, уредник и новинар Балкан Инфо продукције, као и водитељ и аутор емисије ”Глобално” на БН телевизији. Марко се сматра једном од водећих личности наше YouTube сцене.

 

Извор: Кућа добрих вести/Дом омладине


Последњи пут измењено недеља, 17 новембар 2019 19:44

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија