Logo
Одштампајте ову страницу

Конкурс за стипендије за годишњи програм размене

Оцените овај чланак
(2 гласова)

stipendijeprogrammmmmmmmКонкурс се расписује за једну пуну стипендију за годишњи програм размене, за школску 2019/20. годину, у Италији и пет делимичних стипендија за годишњи програм размене у следећим земљама: Аргентина, Португалија, Русија, Турска и Филипини. Ученик може конкурисати за више стaипендија, односно земаља, наводећи редослед приоритета.

 

Шта покривају стипендије?

 

Пуна стипендија покрива све трошкове програма размене у Италији. Делимичним стипендијама покривени су школски програм размене у једној од пет понуђених земаља (Аргентина, Португалија, Русија, Турска и Филипини).

 

Програм траје једну школску годину и обухвата:

 

   селекцију и припрему кандидата пре одласка на програм размене,

   боравак у породици домаћину,

   семинаре током трајања програма размене,

   редовно похађање школе и

   разне активности са локалним волонтерима и учесницима програма из других земаља.

 

Делимичне стипендије покривају више од половине трошкова учешћа у програму размене. Учесници плаћају део од 2800 ЕУР у динарској противвредности, а остатак до пуног износа покрива „Интеркултура”.

 

Пун износ покрива све трошкове програма, укључујући, и превоз и осигурање. Једино што није покривено нити пуном, нити делимичном стипендијом су трошкови добијања визе, дозволе боравка и индивидуалног џепарца.

 

Ко може да конкурише за стипендију?

 

Редован ученица средње школе у Србији.

Да има врло добар или одличан успех у школи и примерно владање.

Држављанин Републике Србије.

Показује интересовање за интеркултурални дијалог, толеранцију и глобално разумевање, да је комуникативна, отворена и прилагодљива особа.

Има сагласност родитеља да учествује у овом програму.

 

Предност за стипендије ће имати ученици слабијег материјалног стања, те је неопходно доставити доказе о примањима родитеља.

 

Рок за пријављивање је 30.11.2019. године, након чега ће кандидати бити позвани на дан селекције у Београду. Резултати конкурса биће објављени непосредно након селекције, када се обаве разговори са свим кандидатима.

 

Детаље о овом конкурсу можете прочитати ОВДЕ.

 

Додатне информације

 

Заинтересовани ученици могу се информисати на сајту www.afs.org.rs, где могу започети онлајн пријаву  или могу се обратити мејлом на адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

 

Извор: iSerbia/Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 24 новембар 2019 21:58
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015