Кућа Добрих Вести

Login

Најишчекиванији руски филм године „Инвазија“ ускоро у биоскопима Србије

Оцените овај чланак
(2 гласова)

fjodorinvazijaРусија ће у 2020.годину ући са најишчекиванијим филмом године – “Инвазија”.

 

Осам дана од светске премијере у Москви, дугоочекивани наставак најгледанијег руског биоскопског остварења из 2017, “Сила привлачности”, стиже 9. јануара у Србију.

 

Али и у више од 100 земаља широм света.

 

                                     decakinvazija

Научнофантастични блокбастер водећег руског режисера Фјодора Бондарчука невероватним специјалним ефектима и иновативном причом за тај жанр одушевио је пре три године светску публику и критику, доказавши да се филмови холивудског квалитета могу снимати и у Европи. Британски “Дејли мејл” окарактерисао је “Силу привлачности” као „руски Дан независности“, француски “Фигаро” нахвалио је Бондарчука како је публици уз правог представника нове генерације филмске научне фантастике понудио лекцију о хуманости и толеранцији, а амерички “Холивуд репортер” одао је ауторима признање да су скромним буџетом за холивудске појмове лансирали спектакуларну причу о инвазији ванземаљаца, другачију од оних које смо виђали у остварењима њихових режисера. Позитивне критике, добра зарада, која је само у Русији премашила 20 милиона долара, и велика база обожавалаца, подстакле су Фјодора да нам подари “Инвазију” за коју, како каже, верује да ће надмашити његов претходни филм. Па, чак и “Стаљинград”! Спектакуларна ратна драма из 2013. инкасирала је на биоскопским благајнама 70 милиона долара и уписала је у историју Бондарчука као редитеља најгледанијег руског филма свих времена.

 

““Сила привлачности” је доказала да руски стручњаци за специјалне ефекте могу да парирају колегама из најбољих холивудских продукција, а са “Инвазијом” наше амбиције су отишле још даље”, поручује славни син великог оца, вансеријског руског глумца и редитеља Сергеја Бондарчука.

 

                                      invazzijzjzjjjazena

 

„За само три године технологија је много узнапредовала, порасле су нам могућности, а и уложили смо три пута више новца него у први део. Сигуран сам да ћемо пријатно изненадити публику и показати свету како се прави спектакуларан научнофантастични филм за 21. век. За специјалне ефекте, као у “Сили привлачности”, била је задужена компанија “Маин Роад Пост” на челу са Арманом Јахином, који је у међувремену постао члан Америчке филмске академије. Ангажовали смо наше највеће младе глумачке звезде Александера Петрова, Ирину Старшенбаум, Ринаља Мухаметова и Јурија Борисова, а уз нас су и најбољи филмски радници које Русија може да понуди. Заједно ћемо оборити рекорд “Стаљинграда”.

 

Упркос компјутерској револуцији која је филмаџијама омогућила да усаврше специјалне ефекте, Бондарчук признаје да никада није било теже направити добар ес-еф филм. Највећи проблем види у томе што је у овом жанру скоро све испричано. Ипак, власнику престижне награде Ника (пандам америчком Оскару) и троструком добитнику признања Златни орао (руски Златни глобус) пошло је за руком да измисли нови универзум.

 

“Пријатно ме је изненадио минимализам, али и снага оригиналности филма Денија Вилнева “Долазак”. Деца широм света диве се технолошким и врхунски дизајнираним роботима из серијала “Трансформерси”. О “свемирском уџбенику” легендарних “Ратова звезда” и њиховим утицајем на поп културу не треба посебно говорити. Стога, није ми било нимало једноставно да створим јединствен универзум “Сила привлачности”. Без лажне скромности, веома сам поносан на њега”, истиче “руски Стивен Спилберг”, напомињући да ће “Инвазију” моћи да прате и гледаоци који нису одгледали први део.

 

Радња наставка надовезује се на претходни филм, али је независна и допушта новим гледаоцима да се укључе у даљи ток приче. Ово је потпуно ново остварење из нашег универзума. Иста је Москва и исти су јунаци, а ту су и нови хероји у другачијем ванземаљском свету.

                                            brodinvazijaaaaa

 

Радња “Инвазије” одиграва се три године након што се свемирски брод срушио у московско предграђе, одакле је, после тешке борбе са руским оружаним снагама, одлетео са наше планете. Јунакиња Јулија (Ирина Старшенбаум), која је једина била у контакту са ванземаљцем Хеконом (Ринаљ Мухаметов), спасена је од сигурне смрти уз помоћ ванземаљске технологије. Захваљујући њој стекла је и необичне способности које ће јој отежати живот. Некада бунтовна ћерка градског комаданта Валентина Лебедева (Олег Меншиков) мора да се помири са новом улогом коју јој је наметнула држава – постала је експериментални кунић у тајној лабораторији Министарства одбране. Научници и војска уносе у атоме њена осећања, емоције и искуства, покушавајући да открију природу Јулијиних растућих моћи. Али, њен новостечени дар не узбуђује и не привлачи само људе. Три године после првог контакта са ванземаљцима, претња од инвазије надвила се над човечанством. Постоји само један начин да Земљани победе у надолазећем сукобу – морају да пронађу снагу у себи како би остали људи. Могу ли љубав, оданост и милост да буду јачи од моћи ванземаљске технологије? Избор који утиче на судбину милиона требало би да донесе свако од нас понаособ.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 16 децембар 2019 13:09

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија