Кућа Добрих Вести

Login

Изложба „Раул Валенберг – За мене није постојао другачији избор“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

valenАмбасада Шведске oтвара међународну изложбу „Раул Валенберг – За мене није постојао другачији избор“ 20. децембра 2019. године у 14.30 часова у Народној библиотеци Србије.

 

Изложба се реализује у оквиру пројекта „Раул Валенберг - Буди носилац промене“ и биће отворена за јавност од 5. јануара 2020. године.

 

Изложбу ће отворити господин Јуаким Верн (Јоацхим Њаерн), Заменик шефа мисије амбасаде Шведске.

 

Раул Валенберг је био шведски дипломата који је током Другог светског рата својим личним напорима и дипломатским деловањем у Будимпешти спасио животе неколико десетина хиљада Јевреја и тиме постао симбол хуманости и моралне храбрости.

 

Пројекат обухвата и радионице са ученицима које имају за циљ да оснаже младе да у себи препознају и негују људске вредности, критичко мишљење, хуманост и храброст, као и да својим примером доприносе друштву и остваривању људских права – да буду носиоци позитивне промене.

 

У Београду, у партнерству са Народном библиотеком Србије, биће организоване и додатне радионице намењене средњошколцима на којима ће имати прилику да се упознају са ликом и делом Раула Валенберга и Диане Будисављевић. Током радионица разговараће о вредностима, моралној храбрости, хуманости, великим подвизима у тешким временима, али и о томе који су изазови данашњег света.

 

Пројекат реализују Ц31 – Центар за развој културе дечјих права и Амбасада Шведске у Београду уз подршку Шведског института и Раоул Њалленберг Академије из Стокхолма у шест градова Србије. Партнери пројекта у Београду су Народна библиотека Србије и ОШ „Јован Стерија Поповић“.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 19 децембар 2019 12:21

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија