Logo
Одштампајте ову страницу

БИТЕФ: Интерактивна представа о проблемима младих

Оцените овај чланак
(2 гласова)

rawwwwwБеоградска премијера представе „Rawe play“ – игра са 6 живота премијерно ће бити приказана 27. децембра са почетком у 20 часова у Битеф театру.

 

Реченица на први поглед звучи као најава за едукативни комад – заправо крије сурову позоришну игру у којој публика путем мобилне апликације управља животима (тј. животним исходима) ликова на сцени заглављеним у лимбу између воље судбине и воље публике.

 

Представа је настала из дуготрајног истраживања по искуствима и архивама затворених институција које су отвориле своја врата и пустиле неиспричане приче у свет. У њима живе људи које не видимо и заправо не можемо да видимо, бивајући заслепљени неосетљивошћу своје свакодневице која је увек сама себи довољна и сама себи циљ.

 

Поигравајући се животима шест људи, у овој, у суштинском смислу – друштвеној игри, публика се до колена увлачи у блато у коме ти ликови живе и, руководећи се својим добрим намерама – директно илуструје ону стару изреку о томе где такве намере воде.

 

Истраживачки процес је кроз текст и концепт Богдана Шпањевића, сведену и прецизну режију Александре Јелић и бруталну игру шест глумаца добио силовиту позоришну форму – у којој бег у равнодушност једноставно није могућ. Огољено, снажно и суптилно. Сирово.

 

Играју: Бојана Ковачевић Гајин, Танасије Ћакић, Јован Мијовић, Хана Јапунџић, Ведран Боровчанин и Тамара Милојевић. Музику је радио Владимир Пејковић, а сценографију и костим Борис Чакширан.

 

Представа је продукција АпсАрт Центра за позоришна истраживања уз подршку организације Јувентас из Подгорице и програма Млади у ризику од социјалне искључености финансираног од стране Европске уније.

 

Резервација карата: од 10 – 14 часова и од 18 – 20 часова на тел: 069 899 24 00 или мејлом на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

 

Представа није за млађе од 16 година.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено уторак, 24 децембар 2019 14:40
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015