Logo
Одштампајте ову страницу

Планина Рудник добија нове смештајне капацитете и ски-стазу

Оцените овај чланак
(1 Глас)

RUDNIKFOTOEKAPIJA343434Буџетом за 2020. годину предвиђена је изградња затвореног базена у Горњем Милановцу, а у плану и изградња отвореног базена на Руднику, као и визиторског центра. Како за еКапију наводе из општинске управе за базен је завршена пројектна документација, а очекује се да ће, уз помоћ привредника, изградња почети у 2020. години.

 

“Затворени базен је нешто што се већ годинама прича да би требало да се уради, а наши суграђани су приликом јавне расправе о буџету и рекли да је то један од приоритета, тако да ћемо затворени базен са нашим привредницима почети да градимо већ у наредној грађевинској сезони”, рекао је председник општине Дејан Ковачевић.

 

У септембру је са Министарством трговине, туризма и телекомуникација потписан уговор од 10 милиона динара за пројекат "Визиторски центар Рудник - центар развоја туризма рудничког краја."

                                  SKIJANJERUDNIK343434

Како за еКапију наводе из општинске управе Горњег Милановца, визиторски центар Рудник замишљен је као вишенаменски – информативни, угоститељски, трговинско-пословни објекат. Био би средиште окупљања и повезивања појединачних иницијатива и организације и продаје тура и пакета различитих активности (шетње, планинарење, бициклизам, најам или куповина опреме за активности). Такође, унапредила би се инфраструктура подручја и добили би се смештајни капацитети који одговарају и захтевнијим туристима.

 

Осим смештајних капацитета, визиторски центар ће на располагању имати и мултифункционалну салу која се може издавати у закуп за различите врсте догађаја (конгресни туризам, организација семинара, обука, конференција...). Такође, у склопу објекта планира се сувенирница, где ће бити излагани и продавани аутентични производи рудничког краја, као и пословно-угоститељски објекат (подрум пића или ресторан).

 

Визиторски центар Рудник на више начина допринео би развоју не само туризма у рудничком крају, већ целокупном развоју локалног подручја, повезујући различите делатности и потенцијале овог краја.

 

“Најављени су и преговори са скијалиштима Србије за изградњу мање ски-стазе на Руднику, која ће бити коришћена за обуку скијаша, за шта ће бити неопходно и вештачко оснеживање, због мањка снежних дана. Такође, локална самоуправа планира за 2020. годину и решавање проблема канализације и пречишћавања воде на Руднику, што је предуслов за озбиљан развој туризма на овој планини”, кажу из општинске управе Горњег Милановца.

 

Извор: Е капија


Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015