Logo
Одштампајте ову страницу

Трибина: Зашто је смисао важнији од среће?

Оцените овај чланак
(1 Глас)

tribinasrecadfdfdfdТрибина „Зашто је смисао важнији од среће“ одржаће се у Градској општини Врачар 28. јануара са почетком у 19 часова.

 

За човека ништа није тако делотворно, па и у најтежим ситуацијама егзистенције, као постојање напетости између онога што се већ постигао и онога што се још мора учинити. Није равнотежа оно што је достојно човека, већ стање тежње и борбе за циљ. Динамику која настаје између смисла живота који би требало остварити и човека који га мора остварити Виктор Фрнкл назива духовном ноодинамиком.

 

Где наћи аутентични смисао? Како наћи животни смисао када се он непрестано мења, а никада не престаје да постоји? Франкл мисли да се може наћи једино у свету, не у самом човеку. "Бити човек значи живети међу људима", сматра он. Трћање за срећом и конформизном нас, међутим, омета не само у развоју него доводи у стања различитих зависности од алкохолизма до сексуалне зависности. Проналажење смисла нас, пак, доводи у стање развоја и среће.

 

Учествују: филозофкиња Тања Петровић Миљковић и глумац Марко Долаш.

 

Извор: Кућа добрих вести


Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015