Logo
Одштампајте ову страницу

Мрњау фест 11. и 12. јануара

Оцените овај чланак
(1 Глас)

Mrnjaufestival2020Мачији фестивал „Мрњау фест“ одржаће се 11. и 12. јануара у Дому омладине.

 

Током два дана мачјег фестивала представиће се домаће и стране одгајивачнице, које ће изложити своје маце шампионе. Маце ће се такмичити за престижне титуле и награде, а љубитељи ће моћи да се информишу о интересантним расама путем презентација и директно од одгајивача.

 

Мачке и машта су одувек ишли руку под руку па је први дан фестивала обележен филмским маратоном са најновијим цртаним и играним филмовима за целу породицу.

 

Током другог дана фестивала представиће се Мрњау старатељи и понудиће здраве, неговане и лепо васпитане маце на удомљавање.

 

На Мрњау Фесту биће прилике да своје мачје благо обрадујете неком укусном посластицом, корпицом или играчкицама. На предавањима и у контакту са ветеринарима, специјалистима за исхрану и понашање, сазнаћете баш све о мацама – о нези, исхрани, васпитању, митовима и предрасудама.

 

Љубитељи мачака, добродошли на новогодишњи Мрњау Фест.Дођите да се дружите, радујете, да мазно мрњаучете и проведете два дана у добром друштву, најбољем – у друштву мачака.

 

Такмичење мачака на Мрњау Фесту

 

Субота и недеља, 10-18 часова – Међународно такмичење мачака. Посебно интересантан програм овог Мрњау Феста је WCF World Show – званично такмичење мачака по World Cat Federation правилима. У првом делу програма мачке ће бити појединачно оцењене за столом. Затим ће се међусобно надметати у атрактивним такмичењима у рингу. На крају свакога дана најбоље мачке ће се такмичити за Best in Show титуле и награде.

 

У надметању за титуле најлепших очекује се присуство изузетних мачака из Србије и многих европских земаља. Биће заступљене све популарне расе: бенгалке, бирманке, британке, мејн кунови, персијанке, руске плаве, сибирке али и расе које се ређе виђају: абисинке, норвешке шумске, оријенталке, сфинксови и друге.

 

Најлепше од најлепших маца ће прогласити судије из Немачке и Италије. Такмичење води наша Светлана Лаловић, међународни фелинолошки судија.

 

Филмски програм на Мрњау Фесту

 

Субота, 11-18 часова: филмски маратон за целу породицу

 

У суботу, првог дана фестивала, биће приређен непрекидни филмски програм посвећен животињама, хуманости и креативности. Сви филмови су дугометражни и синхронизовани.

У филму „Тајне авантуре мачака“ главни јунаци су Пуфна, дебео и лењ мачор, и његов син Чуфта који је активан, бистар и паметан мачак кога спољни свет неодољиво привлачи. Једнога дана отац и син морају да напусте кућу, и тада креће урнебесна авантура – потрага за легендарном Брескватопијом у којој се снови остварују.

“Мала госпођица Дулитл” је чаробна авантура за целу породицу о даровитој другарици животиња. Филм прати авантуре главне јунакиње Лили, девојчице које има невероватан дар да прича са свим животињама, који је често доводи у невоље.

Пре него што је постао познати уметник и научник, Леонардо Да Винчи био је храбар дечак који је волео да открива. Прикључите му се у храброј потрази за благом у духовитој, динамичној и поучној причу под називом „Лео да Винчи: Мисија Мона Лиза“.

 

Удомљавање здравих и лепих маца

 

Недеља, 12-17 часова: удомљавање у сарадњи са Ветерином Београд

 

У недељу, другог дана Фестивала, биће организовано велико удомљавање мачака. Посетиоци ће имати прилику да изаберу и поведу кући мацу свог живота – новог чупавог, предљивог и мазног члана породице. Маце су однеговали Ле ПЕТит Мрњау старатељи – екипа одговорних и преданих волонтера који несебично улажу велику љубав, труд и значајна средства да маце оду у нове домове здраве, неговане и лепо васпитане.

 

Све маце су прошле ветеринарски преглед, лепо су васпитане, разигране и социјализоване. Њихови удомитељи добиће потпуно здравог и друштвеног љубимца с навикама неопходним за живот у кући или стану.

 

ЈКП Ветерина Београд ће озваничити уговоре о одговорном власништву, донирати микрочипове и вакцине против беснила, и обавити бесплатну стерилизацију љубимца када за то дође време. Друштвено одговорне фирме ће даривати љубимце и њихове власнике за срећан почетак. Будући власници свом новом љубимцу треба да обезбеде само љубав и бригу.

 

Мрњау Фест за посетиоце

 

Мрњау Фест је отворен за посетиоце у суботу и недељу 11-12. јануара од 10-18 часова. Такмичење мачака је оба дана.

 

Филмски програм је у суботу. Удомљавање маца је у недељу.

 

Улазница је 300 динара.

 

За децу предшколског узраста улаз је слободан.

 

 

Извор: Дом омладине/Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 09 јануар 2020 14:03
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015