Logo
Одштампајте ову страницу

Дочек православне Нове године на „Божићном сеоцету код Храма“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

SEOCEEEEEДочек Православне Нове године, у оквиру фестивала „Божићно сеоце код Храма“ уприличиће „Бијело дугме реал трибјут“ бенд уз највеће хитове поменуте групе који су обележили прошли век, а и даље чине спону више народа.

 

Концерт је заказан за 20.00, на бини фестивала, где ћемо званично чекати Православну Нову годину.

 

Након првог молебана који смо заједничким снагама и вером одржали другог дана Божића, 08. јануара, молитвеним скупом са више од 15.000 људи достојанствено у тишини, слози и миру, позивамо благочестиви народ да узме учешћа у другом молитвеном скупу када ће се служити Молебствије за почетак Нове године.

 

Скуп је заказан за 13. јануар у 23.30, код Храма Светог Саве. Молебан ће служити викар Његове Светости Епископ ремезијански Господин Стефан са свештенством Храма Светог Саве.

 

“Нека да Бог да ми овде који смо се окупили са истом идејом и жељом да је сваки човек, не само ми Срби, слободан, да може да живи у слободи, да може да узраста у слободи, да може да васпитава своје најрођеније и најмилије у слободи, а нема бољег васпитања и васпитача од Христа и његове науке”.

 

Ове речи Епископа ремезијанског Господина Стефана обележиле су први скуп, када је он изразио жељу да нас на сваком наредном има више, уз једниство, слогу и мир.

 

Након молебана је традиционални ватромет у поноћ.

 

„Божићно сеоце код Храма“ свечано је отворено 4. јануара 2020. године.

 

Детаљан програм можете пронаћи на ОВОМ линку.

Фестивал „Божићно сеоце код Храма“ организује Храм Светог Саве и компаније „Color Media Communications“ и „Ninamedia“, а под покровитељством Центра београдских фестивала – ЦЕБЕФ-а, Министарства правде - Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама и Градске општине Врачар.

 

Пријатељи „Божићног сеоцета код Храма“ su: PDM AgroFruit, Srbijagas, Rajfajzen banka, DM drogerie market d.o.o, Đenerali osiguranje, Orbit, Deksi ko, Neretva komerc, Sterling d.o.o., Unija pekara, BNM Internacional d.o.o. и многи други.

 

Извор: Кућа добрих вести


Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015