Кућа Добрих Вести

Login

Фестивал документарног филма „ДОК #1“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

dok1111111Током четири дана у Комбанк дворани одржаће се нови Фестивал документарног филма „ДОК #1“ од 31. јануара до 3. фебруара.

 

Фестивал је конципиран тако да подржава интересовања генералне биоскопске публике, као и гледалаца са изразитим афинитетом према документарном филму.

 

Посетиоци ће моћи да виде преко двадесет дугометражних филмова распоређених у четири програмске целине: Први Корак, На Ивици, Врхунци и Биографије.

 

За љубитеље ЕX YU документаристике, биће приказана ретроспектива Хајрудина Крвавца са преко 10 његових кратких документарних филмова.

 

Први корак ће приказати њихове првенце, Врхунци представљају филмове који су запажени од стране светских програмских селектора, Биографија ће приказати неколико биографских документараца, а На ивици обрађује бизарне, провокативне и граничне теме.

 

Током 4 дана биће приказани документарци иза којих стоје великани са једне или друге стране камере, па ће тако публика у дану отварања имати прилику да види документарни портрет ПАВАРОТИ награђиваног редитеља Рона Хауарда о славном тенору који је из области класичне музике постао суперзвезда позната широкој маси и тиме обележила одрастање многих генерација.

 

Током фестивала биће приказан нови епски документарац МАРАДОНА британског редитеља Асифа Кападије добитника награде Оскар за документарни филм о Ејми Вајнхаус, као и творца филма о некадашњој легенди Формуле 1, Сени.

 

Дан затварања фестивала резервисан је за контроверзни филм ТЕЖИНА ЛАНАЦА 3 Бориса Малагурског у новој селекцији A LA CARTE у којој филмове бира гост-уредник.

 

Такође, фестивал ДОК#2 представља и такмичарски програм дебитантских филмова ЕНТЕР, у коме ће се за награду публике надметати 6 дугометражних документараца из целог света.

 

Извор: Dokfest.rs


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија