Logo
Одштампајте ову страницу

Осмочасовни перформанс „У њега верујемо“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

ivanazeneОсмочасовни перформанс „In him we trust“ („У њега верујемо“) ауторке Иване Ивковић у ком учествује више од четрдесет мушких извођача, биће одржан 31. јануара од 19 часова на сцени БИТЕФ театра.

 

“ In him we trust“ последњи је део трилогије и наставак раније започетих сите-специфиц и перформативних радова Lines, rows, columns - Dormitory  (Линије, редови, колоне - Спаваоница) и Babulon the Great (Велики Вавилон).

 

Сва три рада инспирисана су психолошким процесима преузимања одговорности за сопствени живот, активног рада на себи и осамостаљивања од наметнутних норми и очекивања друштва. Радови скрећу пажњу на конструкте друштвеног поретка али и наше личне било да се тичу изазова искрене комуникације са собом и другима или идеје веровања у себе или другога. Такође, ова трилогија испитује конструкте личних релација према питањима родног идентитета и интегритета покушавајући да лоцира лимите сопствене, женске перспективе у сагледавању и поимању другости односно мушкарца.

 

Перформанс у трајању „ In him we trust“ дотиче се тематике веровања односно поверења И преиспитивања онога у шта заправо верујемо кроз дословно подражавање опште познате сцене Страшног суда.

 

Рад је замишљен да се изводи једном као осмочасовни site-specific перформанс и у директној је вези са зградом БИТЕФ театра- никада довршеном катедралом немачке евангелистичке цркве.

 

Публика ће током трајања перформанса моћи да долази и одлази, седи, посматра или контемплира извођење ове религијске композиције чиме се не оживљава само конкретна сцена већ се ангажује потенцијал самог објекта трансгресирајући се у његову првобитну намену.

 

Улаз је слободан.

 

Извор: Кућа добрих вести


Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015