Logo
Одштампајте ову страницу

Радионица „Родитељ-Водитељ“

Оцените овај чланак
(3 гласова)

roditeljvoditeljlllllzuzuzuziuРадионица „Родитељ-Водитељ“ одржаће се од 29. фебруара до 7. марта у Новој Искри на Дорћолу.

 

Пријаве су отворене до 24. фебруара и можете се пријавити ОВДЕ.

 

Котизација за учешће је 5.000 динара.

 

О чему се ради?

 

Имајући у виду континуиране и брзе промене, не само у сфери економије и екологије већ и друштва у целини, нарочито оне које се тичу трансформације поља рада и развоја професија будућности, разумљиво је да родитељи постају све несигурнији када је у питању пружање подршке деци за развој њихових правих интересовања, способности, а самим тим и развоја потенцијалне професионалне каријере.

 

У новонасталим условима живота и рада, некадашњи концепт каријере је промењен и већ сада он подразумева целоживотни, свеукупни и свестрани развој личности. Сведоци смо да образовни систем, који је креиран у прошлости и у складу са постулатима Индустријске револуције 19. века, и који се није адаптирао на потребе садашњости, није у стању да, на адекватан начин, припрема децу за променљиву будућност. Прихватајући недостатке формалног образовног система, стиче се утисак да би један од решења овог комплексног изазова могло бити остварено и кроз рад са родитељима. Кроз оснаживање родитеља и пружање адекватних знања и вештина како би сами могли бити јача подршка деци у развоју њихове индивидуалности и унапређење потенцијала за будућност.

 

Коме је намењено?

 

Родитељ-водитељ је специјално дизајниран програм намењен родитељима предшколске или школске деце који су свесни изазова, а истовремено желе да проактивно и благовремено подрже своју децу у развоју њихових стварних способности и талената, развијајући се заједно са њима у складу са светом у којем живимо. Користећи праксу која се примењује приликом каријерног саветовања и вођења, овај курс је допуњен вежбама и знањима која долазе из НЛП методологије. На овај начин родитељи искуствено пролазе кроз оно што чека и њихову децу и омогућава им да остваре бољу и квалитетнију комуникацију са њима.

                                           roditeljhjhjhjh

 

Шта добијам?

 

Родитељи сами пролазе кроз програм и стичу специфично искуство као и сет вештина које ће им користити за будући рад са децом. Истовремено имају прилику да се упознају са новонасталим могућностима у оквиру трансформисаног поља рада, да се боље информишу и оспособе за сналажење и доношење одлука у новим условима и на тај начин постану још бољи модел својој деци кроз унапређење сопственог каријерног развоја. Генерације данашњих родитеља и сами пролазе кроз сличне изазове кроз које ће пролазити и њихова деца јер се суочавају са бројним променама у домену поља рада, а за које их, такође нико није припремао. Сматрамо да би се кроз рад на себи и кроз усвајање садржаја који доприносе личном и професионалном развоју, могао умањити постојећи генерацијски јаз. Самим тим, родитељи би се додатно оснажили да пруже квалитетнију подршку у процесу усмеравања и подржавања деце да развијају индивидуалност и своје потенцијале.

 

Поред оснажених родитеља, крајњи циљ је задовољно и срећно дете, које је свесно својих способности, вештина и интересовања и развија их уз подршку родитеља. Програм је настао на основама начина рада Каријерног вођења и саветовања и вишегодишњег истраживања важних садржаја за подршку деци и потреба родитеља за њима. Усвајањем релевантних знања, оснажујемо родитеље да оснаже себе и своју децу за доживотни развој потенцијала, јер сматрамо да нико то не може боље од родитеља. Нико не може бити бољи узор детету од задовољног родитеља.

 

Број пријава ограничен.

 

Извор: Кућа добрих вести/Нова Искра


Последњи пут измењено уторак, 11 фебруар 2020 21:38
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015