Logo
Одштампајте ову страницу

Београд ће ускоро бити богатији за Музеј чоколаде

Оцените овај чланак
(1 Глас)

cokoladatrikНа сам помен чоколаде свима крене вода на уста. Ова омиљена посластица која враћа осмех на лице у Европи већ стотинама година уназада добиће свој музеј у Београду 18. фебруара. Чоколада ће у престоници становати на адреси Тадеуша Кошћушка 18.

 

„Музеј ће бити посвећен само чоколади, од њеног открића у Јужној Америци до данас. Музеј ће бити подељен на више просторија па ће тако прва соба бити декорисана као јужноамеричка џунгла са оригиналним експонатима Маја и Инка.

 

Друга ће бити преуређена као Европа у 18. веку када је чоколада и стигла на наш контитнент, а следећа просторија ће бити посвећена чоколади на подручју бивше Југославије и Србије па све до данас“, прича Ненад, оснивач музеја.

 

Он додаје да је са својом супругом дошао на идеју да покрене Музеј чоколаде у Београду. Каже да идеја није можда оригинална с обзиром на то да један такав музеј постоји и у Бечу, али сматра да ће овај у нашој престоници ипак бити едукативнији од оног у Аустрији. Ненад објашњава да ће у његовом музеју постојати и аутентични мајански експонати на које је морао да чека и по три месеца да стигну у Србију, али и да ће бити доста интерактивних садржаја.

 

„У јужноамеричкој соби посетиоци ће моћи да извлаче мајанска пророчанстав, биће и простор за селфије и наравно увек ће бити дегустација неке чоколаде“, најављује Ненад.

 

Иако нас у последње време плаше вестима да ће чоколада нестати и да ће стварно постати само музејски експонат, Ненад каже да ипак немамо разлога за страх. У његовом музеју свакако ће бити "пуно чоколаде", обећао је Ненад.

 

Извор: Блиц

 


Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015