Кућа Добрих Вести

Login

До стогодишњице - пуно добрих вести

Оцените овај чланак
(4 гласова)

stonitenissssssНедавно пласирање мушке стонотениске репрезентације, на Олимпијске игре у Токију, није само добра вест, већ је сензација.

 

Не само што је то, први пут у историји стоног тениса, за протеклих 90.- так година, не само што то нико није очекивао, већ је то, да је кључне победе, у квалификацијама, против Аустрије и Хонг Конга, остварио најмлађи члан репрезентације, осамнаестогодишњак, Димитрије левајац.

 

Свакако, нико не умањује заслуге осталих играча: Марка Јевтовића и Жолта Петеа, као и тренера Милоша Ђукића.

 

Такође, наш најбољи играч, Александар Каракашевић, који је уједно и председник Стонотениског савеза Србије, што ћете признати да је реткост, уступио је место младом играчу, као да је наслућивао чудо. А чудо се и десило.

 

О овом чуду причају сви. Сав стонотениски свет, на недавним Светским куповима, сви љубитељи стоног тениса код нас, као и све спортске институције. Честитнке, још увек, стижу са свих страна, али наши стонотенисери не мирују. Спремају се за наредна такмичења: Светски куп у Будимпешти, Светско првенство у Кореји ...

                                                   tenissto

 

Надамо се да ће нас обрадовати са још много добрих вести, а ону коју би највише волели је пласман мешовитог дубла Каракашевић – Лупулеску на Олимпијске игре у Токију.

 

Девојке, које нису успеле да се пласирају, не треба отписивати. Оне су младе и талентоване и надамо се да ће, на следећим Олимпијским играма, успети да да се пласирају.

 

Дакле, у наредним годинама, очекује се пуно добрих вести. Како је истакао председник СТСС, Александар Каракашевић, били би срећни да за 2 године, наши млади играчи освоје 3 медаље на Европском првенству.

 

О томе је било рећи и на недавној Конференцији за штампу, коју је Стонотениски савез Србије организовао у хотелу Константин Велики.

 

А на питање спортског уредника Куће добрих вести, да ли је могуће да 2028. године, на стогодишњицу оснивања Стонотениског савеза, што су 3. Олимпијске игре (или 2 Олимпијска циклуса), наши стонотенисери, поново постану светска сила, Каракашевић је одговори о да има поверења у младе, али је потребно много уложити, да би се то остварило. Пре свега, изградити стонотениски центар у Београду, а и обезбедити средства за додатне програме и припреме. Као илустрацију, изнео је податак да Словачка (која се није пласирала на ОИ) има буџет од преко милион еура, Пољска 3, а о Италији, Немачкој, Француској и да не говоримо. Дотације СТСС су око 100.000 евра годишње.

 

Дакле, предстоји борба за боље услове, а и за консолидовање стонотениске организације, како би сви били усмерени према једном циљу, а то су медаље. За то им у наредних 8 година желимо срећу, а ми, наравно, очекујемо: прегршт добрих вести!

 

Аутор текста и фотографија: Милорад Трпковски

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 14 фебруар 2020 20:37

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија