A+ A A-

Позната челисткиња у Панчеву

Оцените овај чланак
(2 гласова)

celoitALIJAУ галерији КомуникАрт (Војводе Живојина Мишића 6) у Панчеву, у недељу, 23. фебруара од 20 часова, челисткиња Лана Костић Лакико одржаће мини-концерт, као специјална гошћа на изложби стрип ауторке Иве Атоски.

 

Ова музичарка тренутно ради и ствара у Швајцарској, а позната је по свом јединственом споју певања и свирања чела, уз упливе електронике. Она у свом делу комбинује “мистику средњовјековних богумила, меланхолију севдалинке, јасне структуре класичне музике и експерименталну музику”, како стоји у опису објављеном на порталу nomad.ba.

 

Лана Костић је након завршене средње музичке школе, студирала виолончело на академијама у Бремену, Берну и Цириху, те магистрира композицију и певање. Када је 2016. године у сарадњи са научницима из Биела спроводила неуролошке експерименте који су се бавили слободном вољом током музицирања, ЕЕГ снимак њених можданих таласа служио јој је као водиља за музицирање, а из дубина њеног несвесног изронио је Лакико. “Док свира виолончело, Лакико пјева о номадском постојању, ноћним морама, далекој и неистраженој прошлости и дистопијској будућности, а уз помоћ електронике ствара узбудљиве звучне пејзаже.

 

Изложба Иве Атоски отворена је 28. јануара у галерији КомуникАрт и биће постављена у овом простору до 3 марта. Дипломирала је сликарство на Факултету ликовних уметности у Београду. Бави се визуелним уметностима, пре свега стрипом и илустрацијом.

 

Од октобра 2018. до јануара 2019. као резидент боравила је у Cité Internationale des Arts у Паризу.

До сада је излагала у Галерији Прогрес, СУЛУЈ, Француском институту у Србији, Уметничком павиљону „Цвијета Зузорић”.

 

Извор: Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани