Logo
Одштампајте ову страницу

Такмичење у знању из јапанске културе

Оцените овај чланак
(3 гласова)

Pobedniciiz2019Оригинално такмичење у знању из јапанске културе и језика, Balkan Japan Bowl 2020, одржаће се 4. пут у Србији у недељу 1. марта са почетком у 14 часова на Филолошком факултету у Београду, а учесници ће бити студенти и ученици јапанског језика из Београда, Шапца, Македоније, Пуле, Сарајева, Бања Луке и Загреба.

 

Такмичење подржавају Развојна агенција Србије и JICA Пројекат “Успостављање и промоција услуге менторинга за мала и средња предузећа на Западном Балкану – фаза 2”.

 

На отварању ће говорити в.д. декан Филолошког факултета проф. др Љиљана Марковић, Њ.Е. амбасадор Јапана, Марујама Ђунићи, Хајаши Тошио, представник Јапанске фондације, канцеларија у Будимпешти, а биће прочитано и писмо Њ.В. принцезе Хисако Такамадо. Хор Осме београдске гимназије извешће химне Србије и Јапана, биће такође организована демонстрација Аикидо вештине.

 

Ове године Balkan Japan Bowl има 16 пријављених тимова, а као и сваке године припремљене су вредне нaграде за све такмичаре: SEIKO додељује свим члановима победничког тима по екслузивни сат, а награду за друго и треће место обезбедиће и ове године ЈТИ компанија Јапана Тобако Интернешнал, уз плакете и захвалнице на учешћу.

 

Такмичење Japan Bowl у познавању јапанског језика и културе креирало је " "Japan-America Society of Washington DC” из Америке, 1992. године. Balkan Japan Bowl представља форму оригиналног такмичења намењеног студентима јапанског језика и културе на просторима Балкана. Јединственост овог такмичења јесте у томе што оно није ограничено на познавање језика, већ проверава и знање студената о јапанској култури, друштву, свакодневном животу, историји, географији и тренутним дешавањима у тој далекој земљи.

 

Balkan Japan Bowl је тимско такмичење у форми квиза. Сваки од тимова састоји се од највише три а најмање два члана. Тимови и њихови чланови на различите начине дају одговоре на питања из бројних области живота, језика и културе Јапана. Питања се постављају на српском и јапанском језику

 

Такмичење од почетка помаже Јапанска фондација, а подржава Амбасада Јапана у Републици Србији. Организатори такмичења су: Филолошки факултет JSEEBA (Пословна асоцијација Јапана и Југоисточне Европе), Aquafarm Srbija, The Japan-America Society of Washington DC и Japan Global Education. Сваке године Балкан apan Bowl привлачи све више гостију и заинтересованих из привреде.

 

Додатне информације могу се наћи на друштвеним мрежама Инстаграм и Фејсбук.

 

 

 Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено петак, 28 фебруар 2020 20:06
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015