Logo
Одштампајте ову страницу

Дружење са Трејси Шевалије у књижари Делфи

Оцените овај чланак
(1 Глас)

trejsiiiiiАуторка чувеног романа „Девојка са бисерном минђушом“ и „Једна нит“ Трејси Шевалије биће ексклузивна гошћа предстојећег Сајма књига у Новом Саду и Лагуне, а сусрет са читаоцима у Београду имаће у петак 6. марта од 18 сати у књижари Делфи СКЦ.

 

Трејси Шевалије је рођена 19. октобра 1962. у Вашингтону, где је провела детињство. Студирала је на колеџу Оберлин у Охају. Године 1984. преселила се у Енглеску где је радила неколико година као уредник лексикографских издања, али 1993. године напушта тај посао и завршава двогодишњи курс креативног писања на универзитету Ист Англија.

 

Књижевну каријеру је почела књигом „Девичански плаво“, али се прославила романом „Девојка са бисерном минђушом“, заснованом на причи о настанку чувене Вермерове слике. Филм који је режирао Питер Вербер, инспирисан овом књигом, добио је три Оскара у различитим категоријама 2004. и овенчан је бројним другим наградама за филмска остварења. После успеха првих романа наставила је да објављује бестселере: „Пали анђели“, „Дама и једнорог“, „Пламени сјај“, „Изузетна створења“, „Последњи бегунац“, „Плодови на ветру“, „Нови ученик“ и „Једна нит“. Све ове књиге објавила је Лагуна и тиме се сврстала међу малобројне издаваче у свету који објављују све књиге Трејси Шевалије.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 01 март 2020 15:09
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015