Logo
Одштампајте ову страницу

Услуга еВртић од ове године доступна у свим општинама

Оцените овај чланак
(1 Глас)

evrticcccccУслуга електронске пријаве детета у предшколску установу – еВртић је од ове године доступна родитељима путем Портала еУправе у свим општинама и градовима у Србији.

 

Услугу еВртић на Порталу еУправа је први омогућио град Београд 2016. године. Прошле године еВртић су користили родитељи у 17 градова и општина широм Србије, а од ове године све локалне самоуправе пружају ову електронску услугу.

 

Пријава детета у предшколску установу путем Портала е Управа омогућава родитељима ту погодност да не морају да достављају ни један документ, јер се сви потребни подаци аутоматски, електронски прибављају из матичне књиге рођених, Централног регистра обавезног социјалног осигурања и евиденције пребивалишта.

 

Услуга еВртић је једна од првих електронских услуга која је „победила“ папирну, јер много већи број родитеља користи електронску услугу уместо класичне. До данас је електронски поднето укупно око 48.000 пријава, али се очекује да тај број ове године буде значајно премашен.

 

Услуга еВртић је доступна на Порталу еУправа свим регистрованим корисницима Портала, а родитељи могу користити услугу и пријавити дете у жељену предшколску установу у термину трајања конкурса те предшколске установе.

На OВОМ линку биће доступна листа предшколских установе у Србији које имају активан конкурс за упис.

Услуга еВртић је намењена родитељима који су држављани Републике Србије, а поједине предшколске установе пружају ову услугу и у случају да је један од родитеља страни држављанин.

 

За децу самохраних родитеља, децу жртава насиља у породици, децу са сметњама у психофизичком развоју или децу из породица које користе неки облик социјалне заштите предшколска установа је у могућности да прихвати пријаву електронским путем, али је потребно је да родитељи поднесу релевантну документацију којом доказује наведени статус лично у предшколску установу.

 

Извор: Bif.rs

 


Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015