Logo
Одштампајте ову страницу

Веслачи хватају залет за 2013.

Оцените овај чланак
(0 гласова)


nenadbedjikveslanjeБЕОГРАД -  Веслачи хватају залет за нову сезону! У Београду је Небојша Илић, селекор репрезентације Србије са сарадницима тестирао кандидате за репрезентацију, који су почели припреме 15. октобра за такмичењима изузетно богату 2013. када их очекују три Светска купа у Сиднеју (Аустралија), Итону (Велика Британија) и Луцерну (Швајцарска), Европско првенство у Севиљи (Шпанија), Светско првенство за млађе сениоре у Линцу (Аустрија) и планетарни шампионат у Чунгјуу (Јужна Кореја).


- Иза нас је, по резултатима, веома успешна сезона. Српски веслачи су освојили  четири сениорске европске медаље и једну светска, и то златну у конкуренцији млађих сениора  и три у јуниорској конкуренцији, једну европску и две светске - рекао је после  тестирања на шест километра на Ади Циганлији Небојша Илић.- Тестирали смо укупно 16 посада, 14 скифова и два двојца без кормилара. У овом тренутку очекивања стручног штаба испунили су једино Радоје Ђерић и Ненад Беђик, док су остали били испод нивоа неопходног за ову фазу припрема. На жалост тест је морао да пропусти Милош Васић који је све до великог пеха, када је пао са бицикла и због тога морао на операцију јагодичне кости, показивао завидан ниво форме и права је штета што нисмо могли да видимо његове тренутне могућности.
Илић је додао да су резултати овог тестирања јасно показали појединим репрезентативцима где су са формом у овом тренутку, што је и озбиљно упозорење, док ће  стручном послужити да направи програм  за  рад у наставку припрема, које ће се такође одржати у Београду.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 10 новембар 2012 17:40
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015