Logo
Одштампајте ову страницу

Како се припремити за најдужи полицијски час током викенда

Оцените овај чланак
(2 гласова)

stanizolacijadfdfdfdfdfДанас смо добили информацију од званичника да грађани неће моћи да изађу из својих домова од петак у 17 часова до понедељка у пет сати.

 

Због тога је потребно припремити се на време.

 

Једна од најважнијих ствари које треба да урадите је да одете у набавку. Ако нисте стигли данас, можда је најбоље сутра и то рано ујутро. Како продавнице раде до три, касније ће сигурно бити веће гужве. Идите у куповину са спискокм. Избегавајте мале трговине, у њима обично не држе непходну раздаљину, просто због скученог простора. У маркету имате све, те ћете тако купити месо, воће и поврће на једном месту, без обиласка више пиљара, месара и пекара.

 

Прегледајте и своју кућну апотеку и видите да ли имате све што вам је потребно од лекова.

 

Смеће избаците у петак, пре 17 часова, како би вам се што мање нагомилало током викенда. Ако се и нагомила обезбедите посебно место на тераси где ћете га одлагати. Купите добре кесе за смеће.

 

За кућне љубимце још није прецизирано да ли ће моћи да се шетају суботом увече од 23 до један после поноћи и од 8 до 10 ујутро. Претпостављамо да чим није речено другачије да та мера остаје на снази.

 

Свако ко има потребу да излази током полицијског часа нека набави дозволу за кретање на време.

 

Држава је и то довела у реду па је прописала процедуре за добијање дозволе за кретање

пољопривредника који ће морати да одраде неопходне агротехничке мере у пољу, као и за особе које негују и брину о другима. Ту мислимо и на герoнто - домаћице, персоналне асистенте, жене које се баве негом старијих лица....

 

Кретање тих особа биће предмет посебног текста на нашем сајту.

 

Обезбедите се и књигама, филмовима и проучите едукативне онлајн радионице. Позајмите од других књиге, питајте за савет пријатеље који филм да одгледате, чији музички албум да одслушате.

 

На крају наоружајте се стрпљењем и покушајте да заборавите да сте затворени и да вам је забрањен излазак. Ако се и сетите, промислите да је до за добро свих нас, за опстанак здравственог система, али и за наше здравље и наших најближих.

 

За породице са децом, савет је тешко дати. Заиста, све је на индивидуалним решењима. Свакако је боље ако породица живи у кући, деца ће моћи да бораве у дворишту. Проблем је за децу која живе у становима, нарочито у становима без терасе.

 

Станови са терасама, у потпуности треба да буду преуређени тако да тераса буде ослобођена за играње деце, свакако уз константни надзор једног од родитеља.

 

И на крају имамо да вам поручимо – проћи ће и ово. Бићете у прилици да се шетате парком, неком шумском стазом или морским шеталиштем. Али, доживљај те шетње неће бити исти, биће другачији искуствено нешто што нисте доживели до тада. Исто тако, имаћете посебно другачији доживљај слободе. Нећете је никада, АЛИ ВИШЕ НИКАДА схватати здраво за готово.

 

Извор: Кућа добрих вести


Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015