Logo
Одштампајте ову страницу

Гудачи Светог Ђорђа - 20 година са Вама

Оцените овај чланак
(3 гласова)

gudaci-uvodnaБЕОГРАД - Поводом обележавања две деценије амсамбла “Гудачи светог Ђорђа” сутра увече ће бити одржан концерт у Коларчевој задужбини у Београду, који ће после много година поново на сцени ујединити нашег прослављеног виолинисту Јована Колунџију и овај најугледнији српски камерни оркестар.

Публика на Коларцу ће на овом концерту названом “Ladies in Lavender” премијерно моћи да ужива у бисерима виолинске литературе и најлепшим темама филмске музике, у обради за виолину и камерни оркестар.

Концерт "Ladies in Lavender"

У свечаном расположењу прославе јубилеја и у претпразничном духу присутном на традиционалним концертима Јована Колунџије, који обележе сваки завршетак године, настала је идеја о програму концерта који ће задовољити укус најшире публике, а за извођаче представља прави изазов, истичу организатори.
Организатори овог предпразничког концерта су Центар Гуарнериус (Guarnerius), Гудачи св. Ђорђа и Југоконцерт.

Од класике до филмске музике

Уз нека од најомиљенијих и најизвођенијих дела великана класике, концерт ће донети и најлепше и најпопуларније теме филмске музике, које ће се први пут наћи на репертоару маестра Колунџије. На програму ће бити композиције Крајслера (Kreisler,) Сен-Санса (Saint-Saens), Леклера (Leclair), Сарасатеа (Sarasate), Вилијамса (Williams), Хеса (Hess) и других композитора.

gudaci-svetog-dordja

 

Извор: Кућа добрих вести/GuarneriusGuarnerius


Последњи пут измењено понедељак, 12 новембар 2012 15:49
Александра Гавриловић

Завршила основне и мастер студије на Филозофском факултету у Нишу, одсек новинарство. Прве текстове писала је у нишком дневном листу "Народне новине", а касније и у "Нишком гласнику". Опробала се и у радио, телевизијском и онлајн новинарству. Воли да путује, учи језике и аматерски се бави фотографијом.

Најновије од Александра Гавриловић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015