Кућа Добрих Вести

Login

Нова акција Града и оперских уметника „Опера над Београдом”

Оцените овај чланак
(1 Глас)

sopranГрад Београд је у сарадњи са оперским уметницима, у оквиру акције „Остани код куће”, покренуо пројекат „Опера над Београдом” у којем су наши познати оперски певачи извођењем најлепших музичких арија дали свој допринос у пружању подршке свим грађанима за време пандемије вируса корона.

 

Оперски уметници овим поклоном намењеним за све Београђане позивају их да за време предстојећих ускршњих празника најрадосније дане проведу код својих кућа уз музику, слушајући оперске певаче, и то Јасмину Трумбеташ (сопран), Сању Керкез (сопран), Јелену Влаховић (мецосопран), Марију Јелић (сопран) и Ивана Томашева (бас).

 

Заменица председника Скупштине Града Београда Андреа Радуловић истакла је да је ово још једна акција Београда – културни садржај у којем ће сви грађани престонице уживати код својих кућа.

 

„„Опера над Београдом” је, пре свега, поклон наших оперских уметника свом граду, својим суграђанима у тренутку када се сви заједно боримо против вируса који је захватио цео свет, па тако и нашу земљу. Грађани ће слушајући наше феноменалне оперске уметнике, који ће изводити најпознатије светске арије, уживати у својим домовима и тако сачувати своје животе и својих ближњих. Апелујем на грађане да буду одговорни и солидарни зато што ћемо само заједно победити ову пошаст, а ми ћемо, као Град Београд, у тој борби настојати да Београђанима тренутке проведене код својих кућа испунимо квалитетним културним садржајем“, рекла је Радуловићева.

 

Подсекретарка за културу Гордана Гонцић је овим поводом навела да чувајући себе, чувамо и друге и Београд.

 

„Најлепше оперске арије, као чувари нашег Београда, поручују да само уколико смо солидарни и одговорни, можемо сви заједно да победимо пандемију, као и то да нисмо сами и да чувајући себе и друге, чувамо и наш Београд“, поручила је Гонцићева.

 

Музичке арије оперских певача у оквиру „Опере над Београдом” могу да се погледају на Јутјуб каналу „СигурноКодКуће”.

 

Извор: Beograd.rs


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија