Logo
Одштампајте ову страницу

Божидарац Дигитал: бесплатно онлајн предавање уживо ''Мисије на Месец''

Оцените овај чланак
(1 Глас)

MISIJENAMESEV343434343Центар за образовање и културу Божидарац организује бесплатно онлајн предавање „Мисије на месец“, у суботу, 18. априла са почетком у 20 часова.

 

Човеково одушевљењем звездама и Месецом је присутна кроз историју али тек у другој половини XX века човек је технолошки био способан да крене да ради на том ''сањарењу'' и одласку на Месец.

 

У овом предавању предавачи ће се осврнути се на претходне мисије на Месец, са акцентом на мисије које су имале људску посаду. Једна од њих била је мисија Аполо 13 која се одиграла пре тачно 50 година која ће бити централна тема предавања. Како су ове мисије биле организоване, на који начин су спроведене, шта је данас најбитнија ствар у истраживању Земљиног природног сателита су само нека од питања на која ће се покушати дати одговор. За крај поменуће се и неке од мисија на Месец које ће се, сада већ извесно, догодити у наредној деценији.

Пријава је обавезна на следећем линку ОВДЕ.

 

Учешће је бесплатно.

 

Предавање можете пратити са телефона или компјутера.

 

О предавачу:

 

др Милан Стојановић, научни сарадник Астрономске опсерваторије у Београду. Завршио је Математички факултет у Београду и докторирао на Катедри за астрономију и астрофизику. Од 2011. године ради на Астрономској опсерваторији у Београду. Бави се научно-истраживачким радом у области галактичке кинематике и динамике, као и сателитским технологијама у истраживању космоса. При Министарству просвете, науке и технолошког развоја именован је за члана Програмског комитета за област Космос пројекта Хоризонт 2020 Европске Уније.

 

Извор: Кућа добрих вести/ФБ


Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015