Logo
Одштампајте ову страницу

Постани део КВАРТ-а: Почиње уметнички конкурс

Оцените овај чланак
(1 Глас)

bwgaleryУметничка иницијатива КВАРТ Belgrade Waterfront расписује највећи уметнички конкурс на нашим просторима.

 

Учесници ће се надметати у избору за најбоље уметничке радове и савремени мобилијар, а најуспешнији међу њима добиће прилику да реализују своје пројекте. Пријаве на конкурс “Постани део КВАРТ-а” почеле су 14. маја, крајњи рок за пријаву је 23. јун до 15 сати, а детаљне информације о условима учешћа налазе се на belgradewaterfront.com/art.

 

Савремени мобилијар виђен очима уметника

 

У оквиру конкурса, учесници предлажу креативна решења за уметничке инсталације, скулптуре и савремени мобилијар. Приликом израде предлога, од уметника се, између осталог, траже креативност и оригиналност, а посебно ће се вредновати они мобилијари који имају велики потенцијал за оплемењивање простора. Од пристиглих предлога у виду графичких решења, скица, 2Д и 3Д приказа, жири ће, уз савете наших најеминентнијих кустоса и историчара уметности, изабрати 21 најбољи рад, чију реализацију ће финансирати компанија Belgrade Waterfront.

 

Три најоригиналнија решења освојиће вредне новчане награде - од 30.000, 20.000 и 10.000 евра, а најкреативније решење у категорији савременог мобилијара освојиће 10.000 евра. Победничка дела биће постављена на отвореним и затвореним просторима Belgrade Waterfronta, као што су Кула Београд и њено непосредно окружење или највећи регионални тржни центар Галерија Београд.

 

Конкурс је отворен за све уметнике из Србије, од неафирмисаних стваралаца до етаблираних уметника, без обзира на то да ли у портфолију имају значајне референце у виду до сада реализованих уметничких пројеката или су на почетку каријере. Сви имају пођеднаку шансу.

 

Локације постају уметничке дестинације

 

„Belgrade Waterfront подржава и покреће различите културне и уметничке иницијативе, а сада смо изузетно поносни што имамо прилику да реализујемо и пројекат ‘Постани део КВАРТ-а’, какав до сада није виђен на нашим просторима. Желимо да домаћим уметницима пружимо прилику да покажу свој таленат и преточе га у јединственe савремене мобилијаре. Белграде Њатерфронт ће по њима постати препознатљив као јединствени простор који интегрише уметност са најсавременијим начином живота. Идеја нам је да, заједно са уметницима, креирамо импресивне локације, али и више од тога – првокласне уметничке дестинације којима ће се људи изнова враћати. Узбудљиво је бити део овог пројекта и посматрати како се развија урбано језгро града које ће уметност учинити делом наше свакодневице“, рекао је Никола Недељковић, генерални директор компаније Belgrade Waterfront.

 

Belgrade Waterfront ће на пројекту сарађивати са Галеријом „Штаб“, која ће бити задужена за технички део организације конкурса.

 

„Осим по изузетном наградном фонду, конкурс је, пре свега, јединствен по прилици да учесници своје уметничке визије реализују у оквиру Bekgrade Waterfornta, својеврсне арт дестинације у настајању. Ово није само прича о улепшавању Belgrade Waterfronta – овај пројекат допринеће атрактивности читаве престонице, а нашим уметницима и српској савременој уметничкој сцени даће озбиљан ветар у леђа. Рад наших уметника видеће на стотине људи свакога дана“, истиче Марко Брун из Галерије “Штаб”.

На сајту belgradewaterfront.com/art можете пронаћи све информације о условима за пријаву на конкурс, а пријаву можете да пошаљете на мејл адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

 

Шта је КВАРТ Belgrade Waterfront?

 

Циљ културно-уметничке иницијативе КВАРТ Belgrade Waterfront је да подржи српску савремену уметничку сцену, али и да створи нове прилике и простор за креативно изражавање. Као један од носилаца креативне енергије у Београду, програм окупља сликаре, дизајнере, музичаре, глумце, плесаче и бројне друге уметнике и иноваторе, чији рад представља синергију са новом градском облашћу на обали Саве. У оквиру иницијативе, до сада су одржане бројне изложбе слика и фотографија у изложбеном простору BW Experience, као и многе уметничке манифестације на Сава Променади.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 16 мај 2020 20:39
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015