Logo
Одштампајте ову страницу

Позоришне представе на Ташмајдану од 25. јуна до 20. јула

Оцените овај чланак
(1 Глас)

stadiontasmajdanНа мултифункционалној отвореној сцени на Ташмајдану, од 25. јуна до 20. јула гледаоци ће моћи да уживају у позоришним представама под отвореним небом у оквиру пројекта „Београдске летње сцене”.

 

То значи да ће, после три и по месеца блокаде узроковане пандемијом, Беогађани напокн моћи да уживају у представама. Београдска позоришта иначе нису била оволико дуго затворена још од 1941. године.

 

Представе на отвореном су тренутно најбезбеднији начин за праћење ове уметности, с обзиром на строге захтеве везане за обезбеђивање физичке дистанце између гледалаца и коришћење клима уређаја у затвореним просторима.

 

Град Београд ће из тог разога свим позориштима поклонити бесплатну позоришну сцену и покрити све трошкове. Сав приход од продаје карата биће намењен позориштима, односно уметницима, најавио је заменик градоначелника Горан Весић.

 

Он је додао да ће на Ташмајдану представе играти и позоришта која нису из престонице, попут Српског народног позоришта из Новог Сада, Народног позоришта из Приштине и Вршца, али и она са независне позоришне сцене.

 

Извор: Беоинфо


Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015