Logo
Одштампајте ову страницу

Представљање књиге "Небеске хероине света"

Оцените овај чланак
(2 гласова)

heroineaviondfdfdfdfПредстављање књиге "Небеске хероине света", ауторке Радмиле Тонковић биће одржано сутра од 18 часова у Институту Сервантес.

 

Ова књига представља енциклопедију о одважним небеским хероинама из целог света. Ауторка Радмила Тонковић обрађује и представља настанак и развој ваздухопловства, осврћући се и на пионирске подухвате жена у истраживању свемира.

 

Током вечери биће посвећена посебна пажња бројним женама са шпанског говорног подручја, као што су Шпањолке Мерседес Кораминас, Марија Берналдо де Кирос и Маргот Соријано де Ансалдо, Аргентинке Амалија Селија Фиуередо де Пијетра и Росита Укар, Кубанке Аида де Акоста и Тересина дел Реј, Венецуеланке Мари Калкањо и Луиса Елена Контрерас, Мексиканке Каролина Переа и Марија Гонсалес, Перуанке Кармела Комбе Томсон, Инес Томан Угарте и многе друге.

 

Тонковић је обрадила комплетну историју ваздухопловства многих земаља Европе, земаља Азије, Африке, Аустралије, Новог Зеланда, Централне и Јужне Америке, пратећи и геополитичке и геостратешке светске прилике и њихов утицај на развој ваздухопловних техника и технологија.

 

Књига је посвећена свим храбрим женама и девојкама, које су управљале падобранима, једрилицама, авионима и хеликоптерима.

 

Учеснице:

 

Радмила Тонковић, ауторка књиге

Зорица Пелеш, историчарка

 

Улаз у Свечану салу биће слободан док се не попуне места. Максималан број посетилаца је 30 због актуелне епидемиолошке ситуације.

 

Разговор се одржава на српском језику уз симултани превод на шпански.

 

Извор: Кућа добрих вести/ФБ


Последњи пут измењено понедељак, 22 јун 2020 11:48
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015