Logo
Одштампајте ову страницу

Онлајн предавање на тему: "Нарцизам - истине и заблуде"

Оцените овај чланак
(2 гласова)

NARCIZCAMAMAMОнлајн предавање на тему: "Нарцизам - истине и заблуде" биће одржано 4. септембра на интернету.

 

Линк за пријаву je ОВДЕ.

 

 

О чему ће Вам говорити предавач, Оливера Милутиновић, прочитајте у наставку:

 

„Данас се о нарцизму пише и прича на све стране, притом углавном мислећи на патолошки нарцизам. Моја мотивација да говорим о овој теми долази одатле што сматрам да је у озбиљном раду на себи неминовно срести се и са нарцизмом, јер нико од нас није „оперисан“ од истог. Сматрам да је важно и појмовно одредити различите појавне облике нарцизма, нарочито здрав нарцизам, без којег нема здраве и интегрисане личности. Важно је појмовно одредити и нарцизам као нормалну развојну појаву, као и дефинисати наличје нарцизма да би се појам боље разумео.

 

Данас се олако људима придаје епитет нарциса, интернет је преплављен садржајима на ту тему, те се људи олако препуштају томе да друге људе сврстају у категорију нарциса а да уопште нису стручњаци из области менталног здравља. Отуда и моја жеља да покушам да дам допринос томе да се направи разлика између стручног и колоквијалних употреба овог термина.

 

Чињеница је да живимо у нарцистичкој култури и да општа клима у друштву погодује развоју патолошког нарцизма, али ето и добре прилике да сви заједно размислимо о томе шта у свом личном простору можемо да учинимо и да се заштитимо што од нарцизма унутар себе, што од људи око нас чији нас нарцизам угрожава“.

 

Извор: Кућа добрих вести


Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015