Logo
Одштампајте ову страницу

„Приче о старој Чукарици и још понешто“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

staracukaricadfdfdfdfАутор књиге „Старе механе и кафане Београда“ др Видоје Голубовић одржаће у оквиру Дана европске баштине предавање на тему „Приче о старој Чукарици и још понешто“.

 

Предавање ће бити одржано у Културном центру „Чукарица“ у понедељак, 5. октобра са почетком у 19 часова.

 

Посетиоци ће имати прилику да по први пут чују неке занимљиве приче о Београду, Чукарици... подземним објектима и култним кафанама. Приче о Ади Занога и Ади Циганлија, о добровољцима у великом рату и још понешто.

 

Др Видоје Голубовић је научни сарадник на Институту за међународну политику и привреду у Београду. Поред широког дијапазона научног истраживања, посебно изучава културно-историјску баштину и наслеђа Србије и Београда и ради на њеном представљању јавности кроз разне пригодне и туристичке облике. Написао је и објавио 15 књига, више од сто научних и стручних радова из различитих области, уредник је више научних зборника и аутор неколико серијала о старом Београду. Предавач је у више научних и стручних установа.

 

Посетиоци ће имати прилику да по први пут чују неке занимљиве приче о Београду, Чукарици... подземним објектима и култним кафанама. Приче о Ади Занога и Ади Циганлија, о добровољцима у великом рату и још по нешто.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено субота, 03 октобар 2020 12:13
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015