Logo
Одштампајте ову страницу

Свечана додела новинарске награде “Душан Богавац”

Оцените овај чланак
(1 Глас)

dusannnnnnnСвечана додела новинарске награде “Душан Богавац” за етику и храброст, одржаће се у Медија Центру 28. октобра са почетком у 12 часова.

 

Новинарка Јелена Зорић, сниматељ Александар Цвркотић и редакција листа “Данас” добитници новинарске награде “Душан Богавац” за 2020. годину.

 

Жири новинарске награде за етику и храброст “Душан Богавац”, коју додељују Независно удружење новинара Србије и Фондација “Душан Богавац”, одлучио је да су добитници награде за 2020. годину новинарка и сниматељ Телевизије Н1 – Јелена Зорић и Александар Цвркотић, и редакција дневног листа “Данас”.

 

Новинарка ТВ Н1 Јелена Зорић је својим храбрим и етичким ангажманом током 2020. године, а нарочито за време грађанских протеста почетком јула, потврдила све атрибуте часног и професионалног журнализма. Такође, награду је заслужио и сниматељ ТВ Н1 Александар Цврковић, као симбол свих одважних сниматеља и фотографа, који камером, без обзира на услове и прилике, бележе важне тренутке.

 

Редакција дневног листа “Данас” већ више од две деценије настоји да својом уређивачком политиком и публикованим садржајима на делу покаже стандарде етичког и храброг новинарства, а то усмерење и опредељење доказали су и током ове године. “Данас” је тренутно једини слободни и независни дневни лист у Србији, што на жалост говори о туробној слици медијске сцене.

 

Ове године у ужем избору за награду “Душан Богавац” били су и редакција БИРН-а, новинарка Тамара Грујић за ТВ серијал “Са Тамаром у акцији”, колумниста листа “Данас” и позоришни редитељ Златко Паковић, и новинарка и уредница портала “Јужне вести” Гордана Бјелетић.

 

У жирију су били претходни добитници награде Татјана Лазаревић (КоССев), Вук Цвијић (НИН) и Бранислав Шовљански (испред радакције ТВ Н1), те Филип Младеновић, у име Фондације “Душан Богавац”, Жељко Бодрожић, председник НУНС-а.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 24 октобар 2020 17:50
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015