Кућа Добрих Вести

Login

Концерт: Barcelona Gipsy balKan Orchestra

Оцените овај чланак
(2 гласова)

gipsibalkangthghghМеђународни музички ансамбл Barcelona Gipsy balKan Orchestra креће на турнеју по читавом региону, а добра вест је да долазе и у Србију.

 

Након распродатих и због пандемије одложених мартовских концерата у Италији уследила је пауза, а сада на наше велико изненађење настављају турнеју и долазе прво у Крагујевац 30.октобра, у Сомбор 1. новембра, Београд 3. и 4. новембра и Нови Сад 6. новембра.

 

Улазнице за београдски концерт су у продаји преко Тицкетс.рс система и на Благајни Дома омладине Београда, по цени од 1800 рсд за места на балкону и 2000 рсд за места у партеру. Број улазница је ограничен.

 

Овај бенд је за долазак у Србију најавио промоцију новог албума под називом “Нова Ера” са новом певачицом Маргхеритом Абитом из Италије, са којом је недавно и објавио обраду драгуља балканске музике “Маријо дели бела Кумријо”. Многи критичари су већ оценили ову обраду као сјајну изведбу и нову певачицу Маргхериту као феноменално освежење овог бенда.

 

Barcelona Gipsy balKan Orchestra важи за омиљени бенд публике широм света и поред песама на шпанском, руском и ромском, изводи песме и на српском језику. Осим Ивана Ковачевића, контрабасисте из Београда, бенд чине: певачица Маргхерита Абита са Сицилије, хармоникаш Матија Скироса из Италије, гитариста Жулијен Шанал из Француске, перкусиониста Стелиос Тогијас из Грчке, кларинетиста Дани Карбонељ из Каталоније, виолиниста Пере Ноласц Туру из Каталоније и виолиниста Олександар Сора из Украјине.

 

Бенд активно ради на промоцији новог албума а за неколико дана светлост дана ће угледати још једна обрада песме са ових простора.

 

Предстојећи концерти:

 

Петак 30. 10 .- Позориште Крагујевац

Недеља 1. 11. – Позориште Сомбор

Уторак 3.11. – Дом омладине Београда

Среда 4.11. – Дом омладине Београда

Петак 6.11. – Позориште младих Нови Сад

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 26 октобар 2020 13:32

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија