Logo
Одштампајте ову страницу

Одржанo 16. Међународно оцењивање вина

Оцените овај чланак
(3 гласова)

emolcionidelmondoМеђународно оцењивање вина: "Emozioni dal Mondo: Merlot e Cabernet Insieme" одржано је средином овог месеца по 16. пут у Бергаму у Италији.

 

Само оцењивање вина одржано је у прелепом здању Кастело дели Анђели (Цастлло дегли Ангели) у непосредној близини Бергама. И поред сложене ситуације у свету, организатори су успели да одлично реализују оцењивање.

 

Оцењивано је 152 узорка из 12 земаља, а све то је оцењивало 40 судија из 17 земаља у 5 комисија. Из Србије вина су оцењивали Весна Милићевић, Никола Биорчевић и Мирко Рњак.

 

                            dilmondi

 

Србија, наравно, наставља златни низ одличја са 4 златне медаље, Винарија “Милосављевић”, Винарија “Никад Није Касно”, Винарија “Рубин”, Винарија “Доја”, као и златном медаљом за Винарију “Милосављевић” као најбоље оцењено вино из Србије са 89,670 поена. Док је винарија “Ђурђић” са својим вином “Пробус” (2018.) освојила златну медаљу са 87,50 поена у категорији: новостворене сорте од Merlot & Cabernet.

 

 

Свеукупно, Србија је на овом Међунароном конкурсу вина понела 6 златних одличја.

 

Ове године додељена су два велика злата винаријама из Аустралије и Италије као и 45 златних медаља.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 07 новембар 2020 18:40
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015