Logo
Одштампајте ову страницу

Завршна конференција „Нека правда влада“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

nekapravdavlada343434Национални конвент о Европској унији Вас са задовољством позива да присуствујете завршној конференцији, на којој ће наши стручњаци представити пет анализа израђених у оквиру пројекта Нека правда влада, у среду, 25. новембра 2020. са почетком у 10.30, преко платформе Зум.

 

Поштовање и спровођење принципа владавине права је основни предуслов демократског и стабилног друштва, што је посебно важно за Србију у контексту процеса интеграције у Европску унију. Стога је пројекат Нека правда влада имао за циљ да окупи ширу стручну заједницу и да укаже грађанима на потребу разумевања и значаја Владавине права и основних права (Поглавље 23) у Преговарачким поглављима Политика конкуренције (Поглавље 8), Енергетика (Поглавље 15), Социјална политика и запошљавање (Поглавље 19), Животна средина и климатске промене (Поглавље 27), Заштита потрошача и здравља (Поглавље 28).

 

Имајући у виду да грађани често нису довољно упознати са својим правима, како због честих измена закона тако и због неадекватног информисања јавности, што реализацију тих права доводи у питање, потребно је континуирано унапређивати обавештеност грађана о њиховим правима и о расположивим механизмима за заштиту тих права. Национални конвент управо ради на томе и чланице наших Радних група својим бројним активностима и пројектима настоје да то стање унапреде. Све активности пројекта Нека правда влада, као и ове завршне конференције, усмерене су у том правцу.

 

Међусобна повезаност Владавине права и основних права са осталим Преговарачким поглављима дотиче многе области друштва, стога је ово отворен позив да у раду конференције узму учешће појединци и организације из најширег друштвеног круга, као нпр. предузетници, привредници, представници локалне самоуправе, представници синдиката, доносиоци одлука, представници медија и организација цивилног друштва, које су заинтересоване за ова питања, али и сви они који сматрају да могу допринети квалитету дискусије, размене знања, информација и повезивања.

 

Како све не би остало „само на папиру“, желели бисмо да дискутујемо о томе зашто је владавина права најважније поглавље у преговорима са ЕУ и како на свакодневни живот грађана, животни стандард, пословање привреде и укупан развој наше земље утиче недостатак владавине права у било којој политици.

 

Линк за пријаву на конференцију је ОВДЕ.

 

Програм можете погледати на линку ОВДЕ.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 24 новембар 2020 17:18
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015