Logo
Одштампајте ову страницу

Министарство на платформи Google Arts and Culture промовише културно наслеђе Србије

Оцените овај чланак
(4 гласова)

GOGOLEМинистарство културе и информисања на Google Arts and Culture платформи започело је онлајн представљање културног наслеђа Републике Србије.

 

На Google Arts and Culture платформи аудио-визуелним материјалом на атрактиван начин за сада је представљено седам изложби: Манастир Студеница, Галерија Матице Српске, Синагога у Суботици, Смедеревска тврђава, Стамбена палата Ференца Рајхла, Рам тврђава и Црква манастира Покајница.

 

У наредном периоду Министарство културе и информисања у партнерству са Google Arts and Culture планира повећање локалитета од изузетног значаја Републике Србије, који ће се наћи на овој платформи.

 

Google Arts and Culture представља онлајн платформу путем које јавност има прилику да приступи садржају у високој резолуцији, сликама и видео материјалу уметничких дела и културне баштине, прикупљених од стране институција у области културе и сарадника широм света.

 

Пројекат омогућава свакоме ко има приступ интернету да када год пожели може да погледа збирке и изложбе у музејима које нема прилику да обиђе уживо.

 

Такође, професори и студенти су у прилици да организују виртуелна путовања као и онлајн разговоре са музејским експертима из других организација у области културе.

 

Ова врста онлајн ресурса може да својом доступношћу ексклузивног материјала грађанима широм света помогне у истраживањима, академским радовима, као и да омогући мултидисциплинарно и међуинституционално учење.

 

Линк на којем се изложбе могу погледати je OВДЕ

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено субота, 12 децембар 2020 21:51
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015