Logo
Одштампајте ову страницу

Бестселер: Размишљајте попут монаха

Оцените овај чланак
(2 гласова)

razmisljatepoputmonahadfdfdfdfАмазон је књигу Џеја Шетија Размишљајте попут монаха прогласио књигом године у Великој Британији, Индији и Аустралији.

 

Ово је незаменљиво штиво за сваког ко жели да направи позитивне промене у свом животу, за читаоце који су спремни да истраже дубину сопствене душе и који схватају колико је важно борити се са свакодневним изазовима и стресом.

 

Џеј Шети, бивши монах и аутор ове инспиришуће књиге, описује време које је провео као монах да би нам показао како да премостимо препреке и ослободимо своју моћ и потенцијал. Спајајући древну мудрост са искуством које је стекао у ашраму, открива како да превазиђемо негативне мисли и навике и приступимо смирености и сврси које леже у свима нама. Он преиначује апстрактне лекције у савете и вежбе које можемо примењивати и тако редуковати стрес, побољшавати односе и поклањати свету оно лепо што пронађемо у себи. Шети доказује да свако може – и треба – да размишља попут монаха.

 

Шети је одрастао у породици у којој је било могуће постати лекар или адвокат, или пропасти. Његова породица је била убеђена да је он одабрао трећу опцију: уместо да присуствује свечаној додели диплома на факултету, Шети се упутио у Индију да постане монах, како би медитирао свакога дана по осам сати и посветио живот помагању другима. Након три године, на савет једног од својих учитеља, напустио је монашки пут да би ширио своје искуство и мудрост. У великим дуговима и без препознатљивих вештина у биографији, вратио се у северни Лондон.

 

Шети се поново повезао са старим пријатељима, од којих су многи радили за неке од највећих светских корпорација, и борили се са енормним стресом, притиском и тугом, те су га позвали како би их подучавао о благостању, сврси и обазривости. Након тога је постао један од најпознатијих светских лидера у тренирању размишљања.

 

Циљ његове мисије је да на приступачан, веродостојан и практичан начин распростре ванвременску мудрост света.

 

О Шетијевој књизи, која је помогла милионима људи да оснаже вољу и постигну циљеве, Новак Ђоковић је рекао: „Џеј је пошао фантастичним путем, од учионице, преко ашрама, до банке, а сада и предузетништва. Допада ми се како преноси своја искуства, учења и љубав према свесном и сврховитом животу милионима људи широм света. Ова књига је јасан и добар водич за остварење уравнотеженог живота.“

 

 

 


Последњи пут измењено петак, 15 јануар 2021 19:11
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015