Logo
Одштампајте ову страницу

Конференција “Нова писменост за ново доба”

Оцените овај чланак
(2 гласова)

novapismenostУважавајући значај медијске и информационе писмености за развој демократског друштва и активног грађанства, Фондација Propulsion Фонд и Министарство културе и информисања изразили су намеру да сарађују на обављању одређених активности у вези са развојем и унапређењем медијске и информационе писмености у Републици Србији.

 

Пропулсион спроводи програм Иницијатива за нову медијску и дигиталну писменост у складу са Споразумом о подршци закљученим 2020. године између Владе Републике Србије и Владе Сједињених Америчких Држава. Циљ Пројекта је да се Влади Србије пружи помоћ у погледу јачања капацитета актера у области медијске и информационе писмености, као и унапређењу институционалног развоја ове области. Пројекат је обезбедио дугорочно присуство у Србији стручњака посвећених спровођењу програма у бројним секторима, укључујући медијски, образовни и корпоративни.

 

Тим поводом 26. јануара 2021. године са почетком од 9.00 часова одржаће се онлине конференција под називом “Нова писменост за ново доба” у просторијама нове зграде Радио-телевизије Војводине у Новом Саду (Каменички пут 45, Нови Сад, Петроварадин). Догађај се реализује у организацији Пропулсиона, Министартва културе и информисања и компаније Color Media Communications.

 

Због поштовања епидемиолошких мера конференција ће се одвијати у хибридном формату тако што ће говорници и медији бити присутни у инфо центру Радио-телевизије Војводине одакле ће се емитовати догађај, а сви заинтересовани конференцију могу пратити путем ливе стреам на јутјуб каналу Министартва културе и информисања или на Фејсбук страници Propulsion Фонда.

 

На догађају ће бити одржана церемонија потписивања Меморандума о сарадњи између Министартсва културе и информисања Републике Србије и програма Нова писменост (Propulsion-a) и између Националне академије за јавну управу и програма Нова писменост (Propulsion-a).

 

На отварању конференције говориће:

 

·         Маја Гојковић, потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе и информисања

·         Бранко Ружић, први потпредседник Владе Републике Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја

·         Татјана Матић, министарка трговине, туризма и телекомуникација у Влади Републике Србије

·         Мајк де ла Роса, директор мисије Америчке агенције за међународни развој

 

Догађај ће се састојати од четири одвојене панел дискусије под називом:

 

1.            Медијска писменост у формалном и неформалном образовању

2.            Дигитална садашњост и будућност

3.            Медијска писменост за ново доба

4.            Медијска писменост на међународној сцени

 

На конференцији ће између осталих говорити: проф. др Милош Павловић, декан Факултета драмских уметности; Дејан С. Милетић, в.д. директора Националне академије за јавну управу; др Бранислав Ранђеловић, в.д. директора Завода за унапређење васпитања и образовања; Саша Мирковић, експерт за медијску и информациону писменост; Небојша Васиљевић, директор фондације Петља; Дејан Турк, генерални директор „Вип мобајл”; Ана Мирковић, експерткиња за медијску и информациону писменост; Клаус Даман, директор DW Академиje за Западни Балкан; Дарко Соковић, партнер у организацији Пропулсион и директор програма Нова писменост; Славимир Стојановић Футро, дизајнер; Тања Бањанин, певачица; Ана Мартиноли, експерткиња за медијску и информациону писменост и многи други.

 

 

Детаљнију агенду можете погледати ОВДЕ.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 22 јануар 2021 18:13
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015