Logo
Одштампајте ову страницу

Књига Адама Радерфорда Кратка повест сваког ко је икада живео ускоро у продаји

Оцените овај чланак
(3 гласова)

kratkapovesttttttttНова књига Адама Радерфорда "Кратка повест сваког ко је икада живео" упознаће вас са путем који смо сви прошли да бисмо постали оно што смо сада.

 

Ко су наши преци? Одакле су дошли? Генетичари су ођедном постали историчари, а чврсти докази у нашој ДНК отворили су ону кутију коју смо затворили мислећи да све знамо. Познати научни писац Адам Радерфорд прецизно објашњава на који начин геномика у потпуности реисписује причу о људима – од пре сто хиљада година.

 

Идеја да неки ген кодира неку особину, а његов квар неку болест, и да ћемо то пратити кроз породице, поколења и историју, вековима је претходила генетици. Скраћеница ДНК постала је синоним за судбину, или шав који пролази кроз нас и запечаћује наше судбине. Али да ли је то истина? Оно што генетика не може да нам саопшти пођеднако је важно као и оно што може.

 

У свом јединственом геному свако од нас носи део историје наше врсте – нашег рођења, смрти, болести, рата, глади, миграција и много сексуалних односа. Међутим, све те приче биле су закључане – све до сада.

 

Књигу Кратка повест сваког ко је икада живео у издању Вулкан издаваштва ускоро ћете моћи да купите путем сајта www.vulkani.rs

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 23 јануар 2021 18:32
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015