Logo
Одштампајте ову страницу

Дан заштите података о личности

Оцените овај чланак
(2 гласова)

zastitapodatakaolicnostier3434343Дан заштите података о личности обележиће 28. јануара са почетком у 11 часова, а у складу са прописаним мерама надлежних органа, услед ситуације која је проузрокована вирусом Ковид 19.

 

Заинтересовани ће моћи да прате догађај онлајн путем званичног јутјуб канала Повереника.

 


Дан заштите података о личности обележаа се 28. јануара сваке године, јер је тог датума 1981. године отворена за потпис Конвенција о заштити лица у односу на аутоматску обраду личних података, први правно обавезујући међународни уговор у овој области. Дан заштите података о личности обележава се у свим државама чланицама Конвенције у циљу унапређења заштите података о личности.

 

Код нас се овај дан обележава у циљу подизања свести најшире јавносто о значају заштите података о личности и унапређења поштовања начела заштите података о личности, као и указивања свим руковаоцима података а пре свега органима јавне власти на законске оавезе и одговорност за кршење права.

 

На овогодишњем скупу поред излагања цењених говроника биће представљна и шеста публикација Повереника: „Заштита података о личности: Ставови и мишљења Повереника“.

 

Иста ће бити објављена на сатју Поверника, на дан догађаја.

 

Уводна обраћања: Милан Мариновић, повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, Сем Фабрици (Sem Fabrizi), шеф Делегације ЕУ у Србији, њ.е. Jan Bratu (Jan Braathu), шеф Мисије ОЕБС у Србији, Тобиас Флесенкемпер (Tobias Flesenkemper), шеф Мисије Савета Европе у Београду, Мајк де ла Роса, (Mike de la Rosa), директор Мисије УСАИД у Србији.

 

Представљање Публикације бр. 6 – „Заштита података о личности: Ставови и мишљења Повереника“, Златко Петровић, помоћник генералног секретара.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015