Logo
Одштампајте ову страницу

Време расписује конкурс за стипендију “Драгољуб Жарковић” за младе новинаре

Оцените овај чланак
(2 гласова)

zaredfdfdfdНедељник Време покренуо је поводом годишњице смрти главног уредника тог листа Драгољуба Жарковића програм стипендирања младих новинара.

 

 

Програм је покренут, како наводе, у знак сећања на свог оснивача и дугогодишњег главног уредника и његову посвећеност раду са младим новинарима.

 

Време позива студенте и студенткиње новинарства, комуникологије и друштвених наука који су заинтересовани за бављење новинарством, као и младе новинаре и новинарке са највише две године радног искуства да се пријаве за стипендију за младе новинаре “Драгољуб Жарковић”.

 

“Стипендија подразумева пет оријентационих тренинга у партнерским медијима и стипендирану новинарску праксу у недељнику ВРЕМЕ, која се састоји од едукативног дела и практичног рада на дефинисању и реализацији новинарских задатака. Током праксе у недељнику ВРЕМЕ један изабрани стипендиста радиће са менторима, медијским експертима, уредницима и новинарима нашег недељника који имају дугогодишње искуство рада у медијима, али и као предавачи на различитим курсевима и школама”.

 

Како се наводи, у партнерским медијима на једнонедељним тренинзима учиће о специфичностима истраживачког, дигиталног, агенцијског, телевизијског новинарства, као и о начину рада у медијима цивилног друштва.

 

Млади стипендиста ће на крају програма бити у потпуности оспособљен за рад у редакцији и упознат са колегама и организацијом рада у неким од најважнијих домаћих медија.

 

“За полазника програма предвиђена је месечна стипендија у износу од 150 евра нето. На крају програма стипендиста стиче потврду о успешно завршеном програму, као и писма препоруке од ментора”, наводи се.

 

Целокупан програм реализоваће се у периоду од 1. априла до 30. новембра 2021.

 

Извор: Време/BIZLife


Последњи пут измењено петак, 05 фебруар 2021 11:06
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015