Logo
Одштампајте ову страницу

Нови Сад први у Србији уводи субвенције за куповину бицикала

Оцените овај чланак
(1 Глас)

biciklaprirodadfdfdfdfdГрад Нови Сад први у Србији уводи субвенције грађанима за куповину бицикала, за шта је резервисао осам милиона динара у буџету, преноси Радио 021.

 

Субвенције су део плана и програма рада Градске управе за заштиту животне средине, а у оквиру буџетског фонда за заштиту животне средине Града Новог Сада за текућу годину.

 

Овим потезом, Нови Сад је увео пилот-пројекат подршке грађанима за куповину бицикала, након што је прошле године такву иницијативу на државном нивоу покренула Новосадска бициклистичка иницијатива (НСБИ), коју је подржао тадашњи ресорни министар Горан Триван.

 

У тој иницијативи су навели да је бициклом могуће стићи брзо на било које место, да је тај вид превоза економичан и да смањује загађење.

 

Како наводе у НСБИ, редовних бициклиста је у Новом Саду сада готово 40.000, постоји традиција развоја бициклистичког саобраћаја у Новом Саду и бициклиста је све више.

 

Нови Сад има приближно 100 километара бициклистичких стаза.

 

 

Извор: 021.rs


Последњи пут измењено петак, 05 фебруар 2021 20:22
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015